Företag

Operation genomförd för Aleksandr Vasyutin 

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 juni 2021

”Jag kommer kämpa för att komma tillbaka så fort som möjligt”, säger Djurgårdens ryske målvakt som hoppas på att kunna vara med och bidra igen i slutet av säsongen.

Den olyckliga skadan som Aleksandr Vasyutin ådrog sig i samband med derbyt mot Hammarby har föranlett en operation som genomfördes under torsdagen. Ingreppet har varit lyckat men Aleksandr får ändå förbereda sig på en längre period av frånvaro från fotbollen, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
– Aleksandrs skada har varit så pass allvarlig att vi var tvungna att operera honom hos en specialist i Finland, ett samarbete mellan Djurgården och Zenit Sankt Petersburg som blev en väldigt bra lösning. Nu har han precis vaknat upp på operationsbordet och mår bra. Ingreppet medför dessvärre en rehabiliteringstid på upp till sex månader, även om det kan gå fortare i vissa fall. Som vanligt kan vi, med hänsyn till patientsäkerheten, inte avslöja vilken typ av skada det rör sig om. Närmast kommer Aleksandr att flyga tillbaka till Sverige under fredagen och fortsätta sin rehabilitering i Djurgårdens regi, berättar Kalle. 

För Aleksandrs egen del är han lite medtagen direkt efter operationen men skickar en hälsning med förhoppning om en comeback under slutet av säsongen.
– Operationen har gått bra och nu kommer jag kämpa för att komma tillbaka så fort som möjligt. Jag hoppas på att kunna vara med igen under slutet av säsongen och bidra på planen för att hjälpa Djurgården på bästa sätt i jakten på medaljer, hälsar Aleksandr. 

Senaste nyheter

Relaterat