Företag

Aleksandr Vasyutin återvänder till Zenit Sankt Petersburg

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 nov 2022

Efter två år på lån i Djurgården tackar vi nu av Aleksandr för hans insatser i föreningen.

Aleksandr Vasyutin kom på lån från Zenit Sankt Petersburg till Djurgården inför säsongen 2021 och övertygade omgående med sitt explosiva och reflexsnabba målvaktsspel under säsongsinledningen. I maj samma år åkte han dessvärre på en skada som höll honom borta från spel fram tills han gjorde comeback mot Örebro SK den 31 oktober och höll nollan.

Låneavtalet förlängdes sedan under 2022 men det blev dessvärre en sönderhackad säsong präglad av skavanker och skador för Aleksandr, samtidigt som Jacob Widell Zetterström skapade tuff konkurrens med en mängd fina prestationer mellan stolparna. Totalt sett blev det 19 matcher i Allsvenskan, Svenska Cupen och Conference League för Vasyutin med tio hållna nollor bakåt.
Med tanke på det utgående låneavtalet väntar nu spel i Zenit Sankt Petersburg för Aleksandr som nyligen anslutit till sitt förra lag och därmed tackar för sig i Djurgården.

 

Bosse Andersson om Aleksandr Vasyutins återgång

För sportchef Bosse Anderssons del tackar han av Aleksandr Vasyutin efter två säsonger och ett antal fina prestationer i DIF-tröjan där han visat en föredömlig inställning både under match och träning ute på Kaknäs.
– Efter två år på lån i Djurgården återkallas nu Aleksandr till Zenit Sankt Petersburg enligt den överenskommelse vi haft mellan föreningarna. I och med det vill vi rikta ett stort tack till Aleksandr för hans tid och prestationer i Djurgården. Han har varit med och bidragit till våra framgångar under de senaste säsongerna och vi önskar Aleksandr ett stort lycka till framöver i Zenit, sammanfattar Bosse. 

Klicka på bilden nedan för att läsa Vasyutins hälsning till alla Djurgårdare.


 

Senaste nyheter

Relaterat