Företag

Albion Ademi lånas ut till FC Lahti

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 mars 2022

Det blir spel i finska ligan för ”Albi” under våren.

En redan tidigare tuff konkurrenssituation i truppen spetsades till ytterligare utav Sead Haksabanovics ankomst och för att hålla igång alla offensiva spelare med mycket speltid går nu Albion Ademi på lån till FC Lahti.

Låneperioden sträcker sig till initialt till den 15 juli och därefter tas en diskussion om resterande del av året, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Albion behöver speltid och har förberett sig på ett bra sätt under försäsongen. Så han kommer till Lahti i bra form där han får en tränare som har känner bra och som har god kunskap om honom sedan tidigare, förklarar Bosse.

För Albion blir det därmed en återkomst till Finland och han hoppas på frekvent matchande för att bygga upp formen.
– För min del är det viktigt att få spela fler matcher än det blivit under försäsongen och cupen. Nu hoppas jag att jag får mycket speltid så att jag kan komma tillbaka till Djurgården ännu starkare. Jag kommer att spela i ett bra lag i förstaligan och jag tror att det kan bli en nyttig period som kommer att stärka mitt spel och mitt självförtroende, berättar Albion som har bra koll på miljön i FC Lahti.
– Det finns tre albanska spelare i laget som jag känner väl och sedan har jag även god koll på ett antal andra spelare. Dessutom känner jag tränaren i laget bra och det är viktigt i ett läge när man kommer på lån under en så här pass kort tid. Han vet vad jag kan och jag hoppas att mina insatser kan bidra till laget under våren.


 

27 mars, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenFC Honka
0-2 (0-2)

  • MålskyttarLucas Kaufmann 12'Rui Modesto 17'
  • Domare Glenn Nyberg
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat