Företag

Ung talang från Guinea provtränar med DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 mars 2022

Amadou Doumbouya är på plats på Kaknäs för att visa upp sig.

Transferfönstret går in i sin sista fas och sportchef Bosse Andersson håller som vanligt ögonen ständigt öppna i alla riktningar. Därmed finns ett nytt namn på plats för provspel: den unge, offensive spelaren Amadou Doumbouya från Guinea som har tränat med A-laget på Kaknäs sedan i måndags och visat upp intressanta egenskaper.
– Det känns roligt att få vara här, jag kom hit från Conakry där jag spelar i en akademi. Min agent hade kontakt med Bosse så nu är jag här för att provspela med Djurgården och jag tycker att det har gått bra för mig under den här veckan. Mitt mål är att få ett kontrakt med Djurgården så jag är inte här för att skoja, säger Amadou med ett leende och berättar vidare om sina egenskaper.
– Jag kan spela överallt på planen men jag trivs bäst i offensiven. Min största kvalitet är att göra mål och bidra till mål med mitt passningsspel och sedan är jag ganska snabb.

Amadou visade även upp en god fysik när han körde yoyo-test under torsdagen och han hoppas på att kunna finnas med i truppen till söndagens träningsmatch mot FC Honka på Tele2 Arena.
– Jag tycker att det har gått fint för mig så här långt och det vore roligt om jag kan vara med och kanske få visa upp mig i träningsmatchen på söndag. Jag har fått ett gott intryck av Djurgården och min agent har en bra kontakt med Bosse. Sedan får man se vad som händer när de pratas vid nästa gång, men självklart hoppas jag på ett kontrakt.
 

Bosse Andersson om Amadou Doumbouya

För sportchef Bosse Andersson innebär besöket en intressant möjlighet att få se Amadou i aktion.
– Amadou är en spännande spelare som spelar i en akademi som heter Diamonds of Guinea. Han har även tidigare tillhört samma akademi som Arnold Eba i Kamerun. Så de känner varandra bra därifrån, berättar Bosse som haft Amadou på radarn sedan en tid tillbaka. 
– Vi hade en kontakt i höstas och Amadou har tidigare varit en period i Olympique Marseille där han gjorde det bra. Så vi startade en process med att bjuda in men i de rådande tiderna tar det ovanligt lång tid. Någonstans hade vi ju förhoppningen att han skulle kunna komma hit tidigare men det passade ganska bra att han kunde komma i mars när det var lite spelarrörelser. Nu är han här på ett provspel och sedan få vi utvärdera läget efter den här perioden med i A-laget.

Huruvida han är aktuell för spel mot FC Honka återstår att se, men möjligheten finns.
– Vi vet förutsättningarna och eftersom det är en träningsmatch på söndag finns han tillgänglig för spel om det blir aktuellt, summerar Bosse.
27 mars, söndag 14:00Tele2 Arena

DjurgårdenFC Honka
0-2 (0-2)

  • MålskyttarLucas Kaufmann 12'Rui Modesto 17'
  • Domare Glenn Nyberg
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat