Företag

Inför Djurgården - APOEL

 • Herrar
 • A-lag
 • 17 aug 2022

Rafflande playoff i Conference League på onsdag när cypriotiska APOEL gästar Tele2 Arena. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - APOEL FC

Onsdag 17 augusti kl. 18.45, Tele2 Arena (entréerna öppnar 17.30).

Köp biljett här.

Truppstatus

– Elliot Käck är den enda spelaren som inte uttagningsbar till truppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget i Conference League:

2 varningar: Victor Edvardsen
1 varning: Elias Andersson, Joel Asoro, Marcus Danielson, Hampus Finndell, Isak Hien, Haris Radetinac, Rasmus Schüller och Jacob Widell Zetterström. (Tre gula kort innebär avstängning i nästa match, därefter är det udda nummer som gäller dvs 5,7,9 för ytterligare avstängning. Varningarna nollas efter sista playoff-rundan när gruppspelet tar vid).

Spaningar 

 • Laddat playoff och dubbelmöte med en eftertraktad plats i gruppspelet i Conference League i potten.
 • Ny trepoängare mot Kalmar i söndags ger fortsatt skön medvind och boostar laget i det täta spelschemat.
 • Över 16 000 sålda biljetter hittills - och en stadigt tickande försäljning - borgar för ännu en match med grymt publiktryck på onsdag.
 • I händelse av avancemang sker lottningen av gruppspelet den 26 augusti.
 • Victor Edvardsen är den enda spelaren som kan åka på en avstängning i returen vid ett gult kort på onsdag. Vid eventuellt avancemang till gruppspel nollas varningarna för övriga spelare som står på ett gult kort.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi hade lite utvärdering av gårdagens matchen mot Kalmar innan träningen och sedan har vi haft en första genomgång av APOEL. Vi är inte helt där än, men vi pytsar ut lite i taget så att det inte blir för mycket på en gång att ta in för spelarna, säger Kim som lät laget få en hanterbar träningsdos under måndagen.
– Många är lite trötta. Det var väldigt varmt igår och många slet hårt, så det var inte de snabbaste benen idag. Men jag vill berömma gruppen som verkligen krigar med allt de har på ett framgångsrikt sätt mot Kalmar. Det var många som gick på knäna och hörntänderna men vi lyckades ändå hålla ifrån oss då det blev lite onödigt spännande med något misstag där på slutet. Så jag tycker att alla i gruppen förtjänar beröm för sin insats.

Under tisdagen väntar sedan en matchförberedande träning och Kim vill se ett DIF som står fast vid sina principer, även om det vankas riktigt tufft internationellt motstånd på onsdag.
– Vi ska försöka agera som vi har gjort hittills i Allsvenskan och Europa i det mesta. Försöka få igång vårt spel och driva matchen. Det är ju så vi vill ha det, sedan får vi se hur skickliga de är och vad vi tillåts göra. Men vi kommer att gå ut med samma inställning som i har haft tidigare i sommar.


Om APOEL Nicosia

 • Har slagit ut bulgariska Botev Plovdiv med sammanlagt 2-0 (0-0 borta och 2-0 hemma) samt kazakstanska FC Kyzylzhar med sammanlagt 1-0 (1-0 hemma och 0-0 borta).
 • Slutade på tredje plats i cypriotiska ligan förra året. Seriespelet 2022/23 har ännu inte startat.
 • Här kan du läsa en mer utörlig artikel om de kommande motståndarna.

Kim Bergstrand om APOEL:
– Deras liga börjar ju inte förrän den 28 augusti och de har nu spelat fyra Europa-matcher där de mest ägnat sig åt anfallsspel. Så vi har väl en så pass god bild av dem som vi kan få. Det råder ingen tvekan om att de är väldigt individuellt skickliga, sedan har det mest varit anfallsspel och där är de ju bra i både fysik och teknik. Samtidigt är de inte igång i sin säsong än så det är svårt att få en heltäckande bild av dem i nuläget.


Matchen visas på Sportbladet för de som inte kan vara på plats.

17 augusti, onsdag 18:45Tele2 Arena

DjurgårdenAPOEL
3-0 (1-0)

 • MålskyttarVictor Edvardsen 10'Hjalmar Ekdal 54'Gustav Wikheim 65'
 • Gula kortRasmus SchüllerHaris RadetinacJacob Widell ZetterströmElias AnderssonHjalmar EkdalRöda kortRasmus Schüller
 • Domare Juxhin Xhaja
 • Publik 19122 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat