Företag

Inför Djurgården - Kalmar FF

 • Herrar
 • A-lag
 • 11 aug 2022

På söndag är det dags för ny läktarfest på Tele2 Arena när DIF jagar viktiga poäng i den allsvenska toppstriden. Här hittar du intervjuer och förutsättningar inför matchen.

DJURGÅRDEN - KALMAR FF

Söndag 14 augusti kl. 15.00, Tele2 Arena.

Köp biljett här.

Truppstatus

– Pierre Neurath Bengtsson, Rasmus Schuller, Hampus Finndell och Elliot Käck är de spelare som inte är uttagningsbara, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget inför matchen:

4 varningar: 
Piotr Johansson
3 varningar: Rasmus Schüller, Hampus Finndell
2 varningar: Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Isak Hien, Gustav Wikheim.
1 varning: Elias Andersson, Emmanue Banda, Pierre Neurath Bengtsson, Magnus Eriksson, Haris Radetinac.

Spaningar 

 • Efter 2 x 3-1 mot Sepsi är Djurgården vidare till playoff i Conference League. Insatser som ger en skön självförtroende-boost inför en tuff utmaning mot ett bollskickligt KFF.
 • Ladda upp på Annexet i Globen-området innan match. Mat, dryck, blårandigt häng och aktiviteter från kl.11.30, här kan du läsa mer.
 • Joel Asoros glödheta form håller i sig med fyra mål på de två senaste Conference League-matcherna. Fortsätter det fina flowet även mot Kalmar? 
 • Extremt tätt matchschema och några skavanker i samband med matchen mot Sepsi. Lördagens truppsläpp vid 15.00 ger facit på läget.
 • Joel Asoro, Victor Edvardsen, Hjalmar Ekdal, Gustav Wikheim och Isak Hien står samtliga på två gula kort och missar kommande matchen mot Varberg vid en varning på söndag.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Just ni vet vi inte exakt hur alla mår, det var några smällar igår mot Sepsi. Men helheten är fortfarande bra, vi vann matchen och har en bra energi - även om vissa med all rätt har lite ont här och där efter att ha slitit hårt. Men fram till Kalmar har vi gott om tid att bli fräscha, berättar Kim som medger att det inte ges alltför mycket tid att reflektera över intrycken med det täta schemat.
– Man får sortera. Vi kan inte lägga för mycket tid på utvärdering av enskilda matcher. Det blir mer en helhet som pågår hela tiden och sedan får vi utvecklas utifrån det. Vi kan ju inte träna så mycket och då blir matcherna viktiga i utvecklingssyfte. Vi får välja ganska noga vad vi fokuserar på så att vi behåller den delen av Djurgården. För det är väldigt viktigt att hela tiden bli lite bättre.

Något som underlättar optimeringen är det massiva stödet som genererats på Tele2 Arena där det varit ett rejält tryck på läktarna.
– Det har varit fantastisk stämning på läktarna och det är både viktigt och nyttigt för oss. Det hjälper oss på alla sätt nu när vi har mycket matcher. Vi får en extra boost av publiken och har lyckats vända underlägen flera gånger, så där har vi publiken med oss. Sedan får man konstatera att vi har satt oss i en jäkligt roligt situation med mycket bra matcher. Det krigas på två fronter nu och det är jätteroligt på alla sätt och vis.

Om Kalmar FF

 • På sjunde plats i tabellen med 27 inspelade poäng.
 • Vann senaste mötet lagen emelllan på Guldfågeln Arena med 1-0 efter ett hörnmål på övertid.
 • Oliver Berg är lagets bästa målskytt med fem allsvenska fullträffar i år.

Kim Bergstrand om Kalmar:
– Kalmar har, som jag ser det, seriens absolut bästa centrallinje, från målvakt upp till Oliver Berg. Skickliga mittbackar, duktiga innermittfältare och Berg längst fram som håller väldigt hög klass. De är välutbildade, bollskickliga och väl inkörda i hur de vill spela sin fotboll, så det kommer att bli tufft och vi måste ha ett uns av tålamod i aggressiviteten när vi möter dem.
 

Fem senaste mötena lagen emellan

Kalmar - Djurgården 1-0, Allsvenskan maj 2022
Kalmar - Djurgården 0-2, Svenska Cupen mars 2021
Djurgården - Kalmar 3-2, Allsvenskan okt 2021
Kalmar - Djurgården 0-1, Allsvenskan juli 2021
Djurgården - Kalmar 4-1, Svenska Cupen mars 2021

14 augusti, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenKalmar FF
3-2 (2-0)

 • MålskyttarGustav Wikheim 14'Gustav Wikheim 39'Joel Asoro 51'Filip Sachpekidis 76'Isak Bjerkebo 87'
 • Gula kortGustav WikheimAmadou Doumbouya
 • Domare Fredrik Klitte
 • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat