Företag

Melker Jonsson på lån till Landskrona BoIS

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 juni 2022

Djurgårdens unge försvarare beger sig söderut för spel i Superettan med dubbel speltillhörighet.

Under försäsongen 2020 skrev Melker Jonsson på ett lärlingskontrakt med Djurgården och gjorde sedan A-lagsdebut med ett inhopp mot Häcken den 1 augusti.

Sedan dess har mångsidige Melker - som är van att spela både försvarare och mittfältare - gjort åtta framträdande i A-laget i tävlingssammanhang. Men med den fortsatt rådande knivskarpa konkurrensen om startplatserna i laget väljer han nu att gå på lån till Landskrona för att få mer kontinuerlig speltid.
– För min del är det viktigt med mycket speltid så därför passar den här lösningen väldigt bra med spel i Landskrona. Men målet för min del är alltid att komma hem och med det menar jag Djurgården, jag har ju hängt på Kaknäs med pappa (Mattias Jonson) sedan jag var fem år. Det är en viktig anledning till beslutet och jag hoppas att jag kan utvecklas både som spelare och människa för att kunna ta en plats i Djurgården i framtiden, berättar Melker som nu ska lära känna sitt nya lag. 
– Det är en helt ny miljö för mig med nya människor, så det blir intressant och lärorikt. Men jag har träffat tränarna och sportchefen tidigare och haft bra samtal med dem och jag tror det kommer att bli kul. Så jag passar på att rikta ett stort tack till hela Djurgårdsfamiljen och alla supportrar tillsvidare och hoppas på att komma tillbaka till Kaknäs framöver med rutin och nya erfarenheter i bagaget.

För sportchef Bosse Anderssons del ser han positivt på utvecklingsmöjligheterna för Melker i den miljö som Landskrona erbjuder, samtidigt som han finns tillgänglig för Djurgården i och med att han har dubbel speltillhörighet.
– Melker behöver få speltid och nu beger han sig till Landskrona där han kommer att ha dubbel speltillhörighet i och med att vi har ett föreningsutvecklande samarbete med dem. Melker kommer att få en bra roll i Landskrona och det kommer att bli spännande att följa hans utveckling i den miljön. Han ska träffa laget under torsdagen och kommer att vara spelklar för Landskrona till omstarten av Superettan, berättar Bosse. 


Senaste nyheter

Relaterat