Företag

Unga talanger tränar med A-laget

  • Ungdom
  • U19
  • Herrar
  • A-lag
  • 19 feb 2020

Melvin Bajrovic och Melker Jonsson från DIF PA19 fanns på plats på Tele2 Arena för att träna med A-truppen.

Under det senaste året har Alexander Abrahamsson, Oscar Pettersson och Linus Tagesson gått från juniorleden och blivit en integrerad del av A-laget. Nu gästar ett par nya, spännande namn i veckan: Melker Jonsson - med en välbekant pappa vid namn Mattias - och Melvin Bajrovic som båda klivit in i träning för att stärka upp numerären under uppladdningen inför cuppremiären på lördag.

Två framtidslöften från DIF PA19 som visade upp fina kvaliteter under tisdagens träning på Tele2 Arena och som verkade trivas utmärkt på planen.
– Otroligt kul att vara här. Det är en helt annan miljö än man är van vid, så det tar ett tag att vänja sig vid tempot och det är skickliga spelare man möter. Men det är kul och utvecklande, konstaterade Melvin Bajrovic efter passet.

Det såg ändå ut som att ni hängde med bra?
Melker: – Jo, hyfsat. Det är den fysiska delen som är den största skillnaden och den svåraste biten. Men tempot går ganska bra att hänga med i.  

Hur lång period kommer ni att träna med A-laget?
Melvin: – Vi körde förra fredagen och nu var vi med igen under tisdagen. Men det är inget som är bestämt utan vi kör på och hoppas att det blir så mycket som möjligt under säsongen. 

Vad betyder det att se en jämnårig spelare som Linus Tagesson träna regelbundet med A-laget?
Melvin: – Linus är en god vän till oss båda sedan länge så det är sporrande att se en kompis ta steget upp hit. Det motiverar mig ännu mer.

Apropå motivation, Melker. Vad säger pappa Mattias om att du tränar med A-laget?
– Det är klart att han är nöjd att jag får chansen. Han har inte sagt så mycket mer än att han är glad för min skull och att jag får visa vad jag går för i A-laget. Han har ju spelat under lång tid i Djurgården så det är kul att även jag kan lyckas i den här föreningen. 

... och även du har en familjmedlem knuten till föreningen Melvin.
– Ja, min bror Edvin går i mina fotspår och spelar med DIF PA16. Han gör alltid sitt bästa på varje träning så förhoppningsvis kommer han snart hit också.

Utöver det så är ni ju även landslagsspelare för Sverige U17 respektive Bosnien/Hercegovina U19. Vad betyder det för er?
Melker: – Det är väl det största som finns i fotbollen, att få representera sitt land. Det spelar ingen roll om det är träningsmatcher eller olika turneringar, det är alltid otroligt kul och inspirerande där du får spela med de bästa från hela Sverige. Otroligt skickliga spelare så det är roligt och utvecklande. 

Melvin: – Det är väldigt nyttigt att få se andra delar av fotbollsvärlden. Hur fotboll spelas i olika länder och träffa spelare från andra klubbar. Man får ny erfarenhet och kan se fotbollen på ett annat sätt. Det kan man ta med hem till Djurgården och fortsätta jobba med. Så det är en ära att få spela för sitt land och väldigt roligt.

Men nu närmast är det Ligacupen som gäller.
Melvin: – Ja, det är viktiga matcher för oss i PA19 som väntar där vi behöver ta trepoängare i de två kommande matcherna om vi ska ta oss vidare till nästa slutspel. 

Karaktäristik

Melker om Melvin:

– En fysisk och skicklig spelare, en typisk 6:a. Även en bra person utanför planen som passar som lagkapten. Han är skicklig med bollen och det är där han har sina största styrkor, dessutom har han en bra spelförståelse. 

Melvin om Melker:
– Melker är ödmjuk och jobbar hårt på varje träning. Bra som person även utanför planen och motiverar andra. Hans kvalitet på planen är väl främst han tillslag, en otroligt bra högerfot som slår väldigt fina passningar. Trots att han inte är den största och starkaste är han aldrig rädd i försvarsspelet utan går in hårt i alla närkamper och vinner så gott som varenda nickduell. 

22 februari, lördag 12:30Tele2 Arena

DjurgårdenDalkurd FF
3-2 (3-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat