Företag

Vaiho: ”Maskineriet kommer att komma igång”

  • Herrar
  • A-lag
  • 20 feb 2020

Tommi Vaiho är tillbaka i träning igen efter en sjukdomsperiod och han har orubbat förtroende för den blårandiga kapaciteten inför lördagens cuppremiär mot Dalkurd.

Det blev en sängliggande helg för Tommi Vaiho som därmed missade lördagens genrep mot Brann på Tele2 Arena. Ett elakartat virus höll honom borta från spel och närvaro mellan stolparna fanns inte på kartan.
– Jag hade feber, hosta och allmänt ont i halsen. Det var aldrig aktuellt med spel mot Brann utan jag sov hela fredagen och lördagen. Det var inte ens nära, förklarar Tommi.

Men nu är du på banan igen när Dalkurd väntar på lördag. Känslan inför matchen?
– Det blir spännande. Roligt att matcherna som betyder någonting drar igång. Cupen är alltid kul att spela och vi har bra minnen därifrån.

Några reflektioner kring genrepet mot Brann i lördags?
– Man ska inte lägga för stor vikt vid träningsmatcher. Vi ska gå ut och göra en stark prestation mot Dalkurd där vi fokuserar på det som vi är bra på. Då kommer vi nog att få med oss ett bra resultat.

Tycker du att laget känns ihoplimmat och redo för tävlingsmatch?
– Ja, det tycker jag. Vi har ju samma lag som förra året plus några nya. Vi känner varandra väl allihopa och maskineriet kommer att komma igång.

Hur har din egen försäsong varit, har du tagit nya steg?
– Jo, men det måste jag säga att jag gjort. Jag har blivit både starkare, snabbare och förhoppningsvis bättre på att rädda bollar. Vinterträningen har funkat bra hela januari även om jag som sagt åkte på en sjukdom förra veckan och var borta i 3-4 dagar. Men det är inget som påverkar mig till det sämre.

Vad tror du om Dalkurd som motståndare?
– Jag har inte så bra koll på dem. De har ju tappat en del spelare från förra året och har många nya namn. Men det är en stor match för dem att komma hit och spela mot oss som är regerande svenska mästare. Så det är klart att de är taggade och vi måste göra en bra prestation för att vinna den här matchen.

Finns det någon risk att Hampus Finndell sätter en boll bakom dig?
– Nej, det får vi se till att han inte gör, avrundar Tommi med ett garv.

22 februari, lördag 12:30Tele2 Arena

DjurgårdenDalkurd FF
3-2 (3-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat