Företag

Inför Djurgården - Dalkurd

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 feb 2020

Premiär i Svenska Cupen hemma på Tele2 Arena på lördag när säsongen rullar igång på allvar.

DJURGÅRDEN - DALKURD
Lördag 22 februari 12.30, Tele2 Arena 

Fysteamet om truppstatus

Frågetecken:
Jonathan Ring
- Positiva besked från läkarundersökningen men inte aktuell för spel på lördag.
Alexander Abrahamsson - Knäskada som kräver operation, blir borta ett antal veckor. Hör fysteamet berätta mer om skadan i klippet ovan. 
Erik Berg - Stegrar träningen succesivt men inte aktuell för spel än.
Astrit Ajdarevic - känning, utgår ur truppen.

Spaningar 

  • Premiär i Svenska Cupen och årets första tävlingsmatch. Äntligen börjar det på riktigt!
  • Genrepet mot Brann lämnade några frågetecken efter sig som förhoppningsvis är uträtade tills på lördag.
  • Jesper Karlström, Emir Kujovic, Kevin Walker, PK Bråtveit och Tommi Vaiho är alla tillbaka i träning igen. Positivt inför lördagen.
  • Taket kommer att vara stängt på arenan och det är onumrerade platser som gäller.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Rent fysiskt ligger vi bra till. Vi fick en del svar sist mot Brann som vi behöver rätta till i vissa delar av spelet, rytmen rent generellt men framför allt i vårt försvarsspel där vi inte avbryter när vi hamnar lite fel utan fortsätter att köra i vissa perioder. Det gör att vi i ibland sätter pressen klockrent och vinner boll medan vi ibland blir alldeles för utspridda. Vi behöver bli bättre på att pulsera det men man förstår varför det blir så. Det är första matchen och alla vill visa upp sig och gå ut och köra vilket gör att det blir för mycket spring och för lite tanke. Så vi har pratat om att vi ska vara kollektiva, är det någon som blir avdribblad eller går i fel läge behöver vi avbryta och samla ihop oss igen innan vi börjar köra. Det är den stora delen som vi tar med oss från förra matchen, säger "Tolle" som är nöjd med de valmöjligheter som finns till hands i truppen inför matchen.
– Det är bra konkurrens just nu med många spelare i bra fysisk form och det är trevligt. Alltid tråkigt att sätta bra spelare utanför laget men det är betydligt bättre än det andra alternativet. 

Om Dalkurd

  • Hampus Finndell återfinns numera på lån i laget. 
  • Slutade på åttonde plats i Superettan förra säsongen.
  • Har spelat tre träningsmatcher i år: Västerås SK, förlust 2-1, BP 2-2 samt Linköpings City, förlust 2-1.

Thomas Lagerlöf om Dalkurd:
 – Det har gjort bra ifrån sig av det vi såg förra året. Vi har tittat på dem nu på sistone också och det ser ganska anständigt ut, så vi vet ungefär vad som väntar. Sedan är det alltid lite svårt att bedöma hur de kommer att agera baserat på de träningsmatcher som de har spelat i år, men vi har en hyfsad koll på vad som kommer att krävas, berättar Tolle som räknar med att få se utlånade Hampus Finndell på motståndarnas mittfält.
– Det är jag helt övertygad om. Han har gjort bra ifrån sig av det som vi har sett i alla fall. Kul för Hampus och jag tror att det kommer att bli ett väldigt bra år för honom med mycket speltid. Det gav en bra effekt på Besard Sabovic som gjorde en bra säsong där förra året och vi får hoppas att Hampus får samma fina utveckling eller ännu bättre.

22 februari, lördag 12:30Tele2 Arena

DjurgårdenDalkurd FF
3-2 (3-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat