Företag

Årets Juniorer: Melker Jonsson och Agnes Hedman

  • Ungdom
  • U19
  • Ungdom
  • F19
  • Ungdom
  • Akademi
  • 29 nov 2021

Det var prisutdelning på Tele2 Arena under årets sista hemmamatch där även lagledaren Katarina Lundqvist fick ta emot Lars-Gunnar Björklund minnesstipendium.

Säsongens sista hemmamatch innebar en traditionsenlig utdelning av priset Årets Junior på herrsidan till minne av den legendariske ledaren Birger ”Farsan” Sandberg.

Birgers son Per Sandberg fanns på plats för att ge över priset till 2021 års vinnare Melker Jonsson som mottog det med följande motivering:

”Melker kom till Djurgården 2019 från IFK Lidingö fotboll. Som 17-åring gjorde han direkt ett starkt intryck och blev till kommande säsong uppflyttad till P19-laget. Under säsongen 2020 skrev han sitt första avtal, och har tillhört vår A-lagstrupp sedan dess. Under 2020 så fick han också debutera i Allsvenskan.
Melker är ett föredöme på planen, då han inte bara visar upp fina fotbollsförmågor, utan också en inställning till att bli bättre. Oavsett motstånd, så gör han sitt maximala för att bli bättre, och för att göra sina lagkamrater bättre. Därför har han varit och är en ledande spelare i DIF PA19.”

På damsidan delades priset ut tidigare under damernas sista hemmamatch på Stadion mot FC Rosengård den 6 november där FA19-spelaren Agnes Hedman tog hem utmärkelsen med följande motivering:

”Hennes arbetsinsats och ansvarstagande är av högsta kvalitet varje träning och match vilket gör henne till ett föredöme för sina lagkamrater och även för ledarstaben.”

Lars-Gunnar Björklunds minnesstipendium

Årets sista hemmamatch innebär även att priset Lars-Gunnars Björklunds minnesstipendium delades ut. Lars-Gunnars son Daniel fanns på plats för att ge över utmärkelsen till ungdomsledaren Katarina Lundquist med motiveringen:

 ”Katarina har under många år verkat som ledare i vår ungdomsverksamhet, detta på såväl flick- som pojksidan. Förutom att vara lagledare för dessa lag, så är Katarina också en nyckelperson i arrangemangen vid Djurgårdens Allsvenska dammatcher.
I bägge dessa roller, så utstrålar Katarina kompetens och en attityd som smittar av sig på omgivningen. Katarina är därför en mycket värdig vinnare av årets stipendium till Lars-Gunnar Björklunds minne.”

28 november, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenVarbergs BOIS
2-3 (0-1)

  • MålskyttarAlexander Johansson 33'Edward Chilufya 48'Ryan Moon 55'Albin Winbo 61'Joel Asoro 90+3'
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 23227 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat