Företag

Panthers uppmärksammas på matchen på söndag

  • Övriga lag
  • Handikappfotboll
  • 27 nov 2021

Djurgården Handikappfotbollsförening är inbjudna till matchen mot Varberg på söndag och spelarna kommer att välkomnas in på planen i halvtid.

Djurgården Handikappfotbollsförening bildades 1997. Vid starten bestod laget av 13 unga killar som tränade en gång i veckan på Gärdesskolan eller Kaknäs beroende på årstid.
Lagbild från år 2000.

I dag består föreningen av ett Djurgårdslag som kallar sig för Panthers där spelarna är mellan 14-50 år. En spelare i laget har varit med ända sedan starten 1997, och flera spelare har spelat i laget över 10 år.

Du har kanske sett dom i årets kanske bästa tv-serie, Bergs superlag, som du kan se hos discovery+. Erik Berg och Carina Berg är tränare och assisterande tränare för laget som siktar på att ta sig final i SM, och vi får följa med spelarna både på fotbollsplanen och i deras vardag.Till på söndag när vi möter Varberg i säsongens sista hemmamatch har vi bjudit in hela laget för att se matchen, och vi kommer att välkomna dem in på planen i halvtid, då vi även kommer att spela upp den låt de själva har spelat in i en musikstudio. Missa inte det!

Vi frågade Erik Berg om laget och livet som tränare.

Hur kul är det att träna Panthers? Ser otroligt härligt ut på tv!
– Det är bland det roligaste jag har gjort. Det är ett gäng helt underbara människor och jag är så glad att dom vill ha mig som tränare. 
– Vad som helst kan hända med det här gänget, så det gäller att vara på tårna. Det är det roliga!

Hur kom det sig att du fortsatte att engagera dig i Djurgården efter karriären?
– Jag kände direkt när beslutet att avsluta min egen karriär var taget, att jag ville engagera mig i klubben som tagit så fint hand om mig under min tid som spelare. Jag vill vara med och hjälpa till där det är viktigast, i skolor och med dom som inte har så mycket resurser. Det ger mig mycket glädje!

Hur mycket Djurgården är det kring laget?
– Det är en del i laget som är super-Djurgårdare och följer allt. Sen är det vissa som inte är intresserade av att titta på fotboll alls. Det är en härlig mix!

Hur ser planen ut för söndag?
– Vi kommer att ses en stund innan matchen och peppa upp stämningen. Att få gå och se en match är väldigt stort för laget.

Ni ska välkomnas in på planen i halvtid, hur många av er kommer?
– De flesta är på plats, men några ville hellre träna fotboll. Att få gå in på planen kommer vara en oerhört stor upplevelse för laget.

Vilken är favoritramsan i laget?
– Just nu skulle jag säga att vår egen låt ”Panthem” är poppis. Det blir alltid en bra stämning när den slås på!

Vi ses på söndag! Köp biljett här.

28 november, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenVarbergs BOIS
2-3 (0-1)

  • MålskyttarAlexander Johansson 33'Edward Chilufya 48'Ryan Moon 55'Albin Winbo 61'Joel Asoro 90+3'
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 23227 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat