Företag

Inför Djurgården - Varberg

 • Herrar
 • A-lag
 • 27 nov 2021

Den allsvenska toppstriden går in på upploppet och på söndag väntar en extremt spännande hemmamatch inför storpublik på Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - VARBERG

Söndag 28 november kl. 15.00, Tele2 Arena.

Taket på Tele2 Arena kommer att vara stängt och förväntad temperatur på läktarna kommer vara omkring 16 grader. Att taket stängs beror på de förväntade minusgrader på söndag som bland annat kan skapa isbilning på taket och medföra en säkerhetsrisk. Läs mer här.

Det återstår färre än 5 000 biljetter till matchen och de flesta av dessa är på Norra nedre ståplats. Så vill du ha sittplats är det inte att rekommendera att vänta med ditt köp av biljett som du genomför här.

Truppstatus

– Alla spelare är uttagningsbara till truppen förutom Aleksandr Vasyutin som inte är tillgänglig för spel på söndag. Vi kommer att utvärdera läget med honom och återkomma med besked i nästa vecka, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

DIFTV-intervjuer inför matchen:


Spaningar 

 • Ett kryss mot IFK Norrköping innebär att DIF fortfarande är en poäng efter MFF. Nu ligger allt fokus på tre poäng mot Varberg när vi inleder den näst sista omgången, sedan återstår det att se hur övriga resultat faller ut.
 • Det lär bli bra tryck från läktarna på söndag, snart 24.000 sålda biljetter och fortsatt tickande.
 • Haris Radetinac är tillbaka i träning efter att ha klivit av mot Peking.
 • Taket kommer att vara stängt på Tele2 Arena på söndag.
 • Hög närvaro på fredagsträningen borgar för goda valmöjligheter till matchtruppen.
 • Magnus Eriksson, Emmanuel Banda och Kalle Holmberg åker på en avstängning i den avslutande matchen mot Häcken om de drar på sig ett gult kort på söndag.

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Vi hade alla spelare med oss i träning under fredagen, så det känns bra inför helgen då det kommer att krävas två saker av oss. Det ena är att vi kommer ut och ser ut som det Djurgården vi vill vara. Vi gjorde det fantastiskt mot Norrköping och höll ihop i alla delar, jobbade stenhårt i bollbyten och backcheckade för att snabbt få ihop laget de gånger när Norrköping gjorde något bra. Då var vi snabbt på plats för att hjälpa varandra och det är första grundbulten för oss.
– Det andra handlar om att kunna hantera olika matchbilder. Vi vet inte vart matchen tar vägen och vi vet inte vad Varberg kommer med. Det är de två viktigaste sakerna för oss, berättar ”Tolle” som ser positivt på att få ta sig an Varberg på ett snabbt och jämnt underlag hemma på Tele2 Arena..
– Det är så klart en viktig faktor så här års att få spela på ett bra underlag. Det är ont om bra gräsplaner nu när vi snart är inne i december och det känns bra att vi spelar hemma och inte nere i Varberg när det är minusgrader på ingång. Här på Tele2 Arena vet vi att vi har ett bra underlag att spela på.

Om Varbergs BoIS

 • Befinner sig på elfte plats i tabellen med ett i praktiken säkrat kontrakt sett till målskillnaden.
 • Ett av seriens mest kryssglada lag med näst flest oavgjorda matcher (tio stycken).
 • Tashreeq Matthews är lagets bäste poängspelare med fem mål och fem assist på 25 matcher.

Thomas Lagerlöf om Varberg

– Varberg är väldigt flexibla får man lov att säga. De ändrar lite från match till match, byter ganska mycket spelare med olika spelartyper som kan förändra matchbilden helt. De kan gå från att vara ett starkt och fysiskt brunkargäng till att plötsligt ha merparten kvickare och mindre spelare på planen. De förändringarna kan ske mitt under matcher vilket ändrar mönstret och det måste vi ta hänsyn till. Den här flexibiliteten gör dem svårslagna och även om de inte vunnit så många matcher har de inte heller förlorat så många, utan har istället samlat på sig väldigt många kryss. De hade det tyngre i våras men just nu är de väldigt svårslagna.

Kan du inte se matchen på plats? Den visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer den så gynnar det Djurgården ekonomiskt.

28 november, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenVarbergs BOIS
2-3 (0-1)

 • MålskyttarAlexander Johansson 33'Edward Chilufya 48'Ryan Moon 55'Albin Winbo 61'Joel Asoro 90+3'
 • Domare Fredrik Klitte
 • Publik 23227 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat