Företag

”Det känns som att vi kan varandra utantill”

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 nov 2021

Hampus Finndell trivdes utmärkt med att ha mittfältskollegorna Schüller och Eriksson tillbaka bredvid sig senast mot Peking och nu är siktet inställt på söndagens match mot Varberg då Hampus vill se ett energiskt DIF kliva ut på Tele2 Arena.

Det har varit en fin säsong för Hampus Finndell som rotade sig på det blårandiga mittfältet tidigt under året och sedan dess har det blivit 24 allsvenska matcher med tre mål. En kanske inte alltför vild gissning är att det kan bli ytterligare en start på söndag när Varberg gästar Tele2 Arena i omgång 29, då det näst sista kapitlet i den allsvenska toppstriden ska skrivas.
– En väldigt rolig match att spela och dessutom på hemmaplan där vi spelar för sista gången i år. Vi vet ju att vi kommer att ha ett enormt stöd på läktarna så det kommer att bli riktigt kul, säger Hampus efter fredagens träning.

Vad händer egentligen inne i skallen när 25.000 människor öser på från läktarhåll?
– Det händer väldigt mycket och man får den extra pushen att ta de där extra meterna. Så det betyder jättemycket för oss och jag uppmanar verkligen alla att komma till Tele2 på söndag.

Hur känns det att bilda mittfältstrio med Rasmus Schüller och Magnus Eriksson igen efter alla avstängningar som varit, ni har ju onekligen spelat ihop er tidigare under året.
– Väldigt skönt, det känns som att vi kan varandra utantill vid det här laget. Vi har spelat många matcher ihop i år och det har fungerat väldigt bra, så det ger en otrolig trygghet.

Man såg att spelet satt ihop mot Norrköping även om vi inte fick med oss resultatet.
– Ja, verkligen. Men det var inte bara för oss på mittfältet utan hela laget gör en väldigt bra match. Att vi inte får med oss tre poäng därifrån är tyvärr sånt som händer i fotboll och vi får försöka blicka framåt och göra vårt på söndag.

Då Varberg väntar, tankar om motståndet?
– Vi mötte dem ju borta i våras då vi vann med 3-1, det är ett väldigt bra fotbollslag och det lär bli en tuff match för oss. Men vi vet vad vi vill göra och är väldigt svårslagna här hemma, så det finns fina förutsättningar för en rolig match.

Vad krävs för att ta tre poäng?
– Det handlar om att i stort sett göra det vi har gjort hela året. Komma ut med en massa energi, ta med oss publiken och sen blir det rock´n roll här på hemmaplan. Det är det som krävs av oss.

Slutligen, vad betyder underlaget i den här typen av match?
– Det påverkar ju. Den här tiden på året är det skönt att kunna få spela på konstgräs och speciellt mattan på Tele2. Vi är vana vid underlaget här och har spelat in oss på det, så det kan vara lite extra fördelaktigt för oss, avrundar Hampus.

28 november, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenVarbergs BOIS
2-3 (0-1)

  • MålskyttarAlexander Johansson 33'Edward Chilufya 48'Ryan Moon 55'Albin Winbo 61'Joel Asoro 90+3'
  • Domare Fredrik Klitte
  • Publik 23227 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat