Företag

Albion Ademi på lån till IFK Värnamo

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 jan 2023

Djurgårdens 23-årige yttermittfältare gör sig redo för spel på Finnvedsvallen under 2023.

Det blir en ny klubbadress under kommande säsong för Djurgårdens finsk-albanske ytter Albion Ademi. En utlåning till IFK Värnamo med tillhörande option stundar för Albion som kom till Djurgården från IFK Mariehamn inför säsongen 2021. Han har dock fått begränsat med speltid i den rådande knivskarpa konkurrensen och var utlånad till finska FC Lahti under en period av förra säsongen.

Förhoppningvis väntar kontinuerlig speltid för Albion på Finnvedsvallen och han hoppas på en utvecklande säsong i IFK Värnamo.
– Jag ser fram emot att få komma igång, jag har haft goda samtal med den sportsliga ledningen och de presenterade en bra plan för mig. För min del är det dags att få mycket speltid i Allsvenskan för att kunna visa upp mina kvaliteter. Värnamo gjorde en bra säsong förra året och jag hoppas att vi kan fortsätta på det spåret i år, berättar Albion som nu är på plats med laget inför träningsstarten den 12 januari.

Huruvida det blir en återkomst til Djurgården får utvärderas efter året men att det finns ett visst vemod i att lämna gänget på Kaknäs under 2023 är ofrånkomligt.
– Jag kommer självklart att sakna mina lagkompisar, vi trivs väldigt bra ihop. Vi får se hur det blir framöver, tyvärr blev det inga allsvenska mål i Djurgården, bara i Svenska Cupen, men de kommer förhoppningsvis i Värnamo istället. Sedan får vi se var allt landar efter den här säsongen, avslutar Albion.
 

Bosse Andersson om Albions utlåning

Med tanke på den nuvarande högkvalitativa uppsättningen av mittfältare/anfallare i truppen är det som alltid viktigt att se till att att samtliga spelare får nödvändig speltid och utveckling. För Albion Ademis del innebär utlåningen till IFK Värnamo att han kommer till en utvecklande allsvensk miljö med goda möjligheter till speltid och det finns även en option mellan föreningarna för en eventuell övergång.
– Vi har haft en dialog med Albion under en tid och det är ett viktigt fotbollsår för honom som kommer. Han har haft begränsad speltid under 2022 och utlåningen till Lahti blev inte helt lyckad. Men Ademi är i fin form just nu och har förberett sig på ett bra sätt inför säsongen. Samtidigt är det en tuff konkurrens i Djurgården och IFK Värnamo känner till honom väl. De har en tränare som tror på honom och det här blir en bra lösning för alla parter där Albion kan få en lyckad säsong i Värnamo som har en sportslig plan för honom, summerar Bosse.


Senaste nyheter

Relaterat