Företag

Albion Ademi till IFK Värnamo

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 nov 2023

Efter utlåningen under 2023 övergår Djurgårdens yttermittfältare nu permanent till IFK Värnamo och därmed tackar vi Albion för hans tid i Djurgården.

Den kvickfotade finsk-albanske yttern Albion Ademi kom till Djurgården från IFK Mariehamn inför säsongen 2021. Konkurrensen om platserna i anfallet var dock knivskarp och Albion landade på åtta allsvenska matcher första säsongen.

Men det handlade om inhopp - bortsett från tre starter och två mål i Svenska Cupen - och för att få mer kontinuerlig speltid blev det en utlåning till FC Lahti under 2022. Vilket sedermera ledde vidare till en ny utlåning till IFK Värnamo under 2023.

Där har Albion funnit sig väl till rätta och gjort 26 allsvenska matcher, samt tre mål och lika många assist under säsongen. Insatser som inneburit att IFK Värnamo nu köper loss Albion Ademi från Djurgården och därmed tackar ”Albi” för sig i DIF.
– Jag har trivts bra i Värnamo i år och är glad över att jag fått möjligheten att visa upp mig i Allsvenskan, det har varit en bra säsong både för egen del och för laget. Sedan känns det så klart tråkigt att behöva ta avsked från Djurgården och gänget på Kaknäs. Jag hade hoppats att kunna visa mer av mig under min tid i DIF, men nu väntar nya utmaningar och jag tackar för min tid i föreningen, säger Albion.

 

Bosse Andersson om Albion Ademis övergång

I och med att säsongen lider mot sitt slut stundar rörelser i truppen och en första transfer sker redan nu när Albion Ademi efter en lyckad låneperiod övergår till IFK Värnamo.
– IFK Värnamo har valt att utnyttja den option som fanns i låneavtalet för Albion under 2023. Därav blir det en permanent övergång för honom, berättar Bosse som haft god kontakt med Albion och noterat att han landat bra i IFK Värnamo.
– Det har varit kul att följa Albion under året, han har haft en stark utveckling samtidigt som Värnamo har imponerat som lag. Vi har pratats vid under säsongen och han trivs uppenbarligen bra i Värnamo. Därmed tackar vi Albion för hans tid i Djurgården och önskar honom lycka till på hans kommande fotbollsresa.

 

Senaste nyheter

Relaterat