Företag

Tack för dina insatser i DIF, Musa Gurbanli!

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 juni 2024

Den 22-årige anfallaren återgår till sin tidigare klubb, Qarabag, och vi riktar ett stort tack till Musa för hans tid i Djurgården.

Musa Gurbanli kom till Djurgården från Qarabag i början av juli 2023. Den azeriske anfallaren kom med en fin säsong i ryggen där han hade gjort 21 mål på 32 matcher, och som nytt anfallstillskott i Djurgården fick Musa snabbt stort förtroende och mycket speltid. Hösten 2023 blev emellertid ingen fullträff varken för laget eller för Musa personligen, och när vi nu har spelat halva säsongen 2024 har Musa fått knappt om speltid.

De omständigheterna har gjort att Musa, som bara är 22 år gammal, har sett över andra alternativ där speltiden förhoppningsvis blir större, vilket nu har mynnat ut i att han återgår till sin tidigare klubb Qarabag i Azerbadjan. Musa säger så här om sin tid i föreningen och att han nu lämnar Djurgården:

– Det har varit en ny och fin erfarenhet för mig. Jag har lärt mig mycket av den här tiden på många sätt. Inte minst har tiden i Djurgården gett mig många vänner och jag har lärt känna fler fantastiska personer.

Nu är tiden i Djurgården dock slut och Musa riktar ett tack till supportrarna som han har känt stöd från under hela sin tid i DIF.

– Jag vill tacka för all support. Det har varit en ära att spela inför de här fantastiska supportrarna. Sedan jag kom till Djurgården har jag hela tiden gett allt jag kan, och jag önskar förstås att det hade gått bättre för mig personligen. Tack till alla som har stöttat mig!

Bosse Andersson om Musas sorti
– Musa är en ung och lovande landslagsspelare och i den fasen av en karriär är det viktigt med speltid för att utvecklas. Hos oss har Musa haft en tuff vårsäsong där speltiden varit begränsad, och så är fotbollen: ibland kör man fast, och det här är bäst för alla parter i slutändan. Nu kommer Musa till en miljö som han känner till väl och där hans status och förtroendet för honom är högt. Vi och Qarabag har haft en bra dialog kring den här flytten, och Musa har uppträtt högst proffesionellt och seriöst under sin tid i Djurgården. Musa är en ung, seriös och ambitiös fotbollsspelare som jobbar hårt för att bli ännu bättre, och de ambitionerna har han fortfarande. Jag önskar Musa all lycka i hans fortsatta fotbollskarriär, säger Bosse Andersson.

Från Djurgården Fotbolls håll säger vi tack till Musa för hans insatser, och vi önskar honom all lycka framöver!

Senaste nyheter

Relaterat