Komfortabel seger i U21-premiären

• U21
  • 22 feb 2022

Två mål från Adam Bergmark Wiberg och ett från Albion Ademi gav vinst med 3-1 mot Örebro SK.

Det var en renodlad A-lagselva som mönstrades i matchen där truppen dessutom kompletterades med nyförvärven Frank Odhiambo och Arnold Eba, som spelar med DIF PA19. Ytterligare spelare därifrån som fanns med på bänken var André Picornell, Alexandros Garcia-Tsotidis och Alexander Karagounis.

Startelvan:

Aleksandr Vasyutin
Leo Cornic, Linus Tagesson, Isak Hien, Elliot Käck
Melker Jonsson, Elias Andersson, Emmanuel Banda
Joel Asoro, Adam Bergmark Wiberg, Albion Ademi

Det var en kylig väderlek som ramade in årets första U21-match efter hårda vinterstormar i mellersta Sverige under måndagen. Icke desto mindre blev det spel på Behrn Arena och matchen kickades igång i minusgraderna där Örebro ställde upp med en trupp baserad på enbart akademispelare, enligt ÖSK:s hemsida.

För Djurgårdens del var det en A-lagsmässig startelva som äntrade planen, men det unga ÖSK-laget inledde respektlöst under de första minuterna och Isak Hien fick visa upp sina defensiva kvaliteter genom att avvärja en hotande djupledslöpning i tredje minuten.

Sedan tog DIF över matchen och Joel Asoro bröt igenom med snabba, luriga dragningar men skottet dessvärre rakt på Örebro-keepern Emil Blomberg. Men i åttonde minuten skulle ledningsmålet komma. En kort hörna rullades fram till Albion Ademi som drog iväg en vacker högerträff från övre hörnet av straffområdet som seglade in i nät.

Ännu ett mål från den aktive Albi och Djurgården öste vidare framåt. Kort därefter repriserades hörnvarianten men den här gången fångade Blomberg Ademis avslut. Emmanuel Banda följde upp med ett tungt skott som blockerades. Ett nytt DIF-mål låg i luften och i 17:e minuten skulle det ringa igen.

Den här gången var det Adam Bergmark Wiberg som bjöd på en Jones Kusi Asare-inspirerad nedtagning med bröstet i boxen för att sedan panga in 2-0 i bortre hörnet.

En fin aktion av den spelsugne ABW som bröt igenom på nytt strax efter med en smart fint som lurade två ÖSK-spelare, avslutet stoppades dock av Emil Blomberg som sträckte ut rejält.

Örebro var inte ofarliga och stack ibland upp i enstaka attacker. Men merparten av tiden var bollen i blårandig ägo och återerövrades också snabbt med intensivt presspel. Fler chanser kom där Adam Bergmark Wiberg var en tånagelklippning från att nå fram på ett vänsterinlägg från Elias Andersson.

Kort därefter bjöd Leo Cornic på ett lurigt inlägg som rensades precis framför mål och även Örebro fick till lite etablerad offensiv på slutet. Men inget som hotade nollan bakåt där mittlåset Tagesson/Hien hade god koll och närmast ytterligare ett mål var Joel Asoro i slutsekunderna av halvleken efter fint kombinerande innan av Melker Jonsson och Emmanuel Banda. Nicken gick dock rakt på Blomberg och DIF fick nöja sig med tvåmålsledning i halvtid.

Inga byten inför de sista 45 och Djurgården tryckte igång direkt med ett fint anfall där Joel Asoro testade med ett avslut i ett bra läge, dessvärre utanför målramen.

ÖSK hade inte gett upp å sin sida och replikerad med en bra period som avslutades med en farlig nick på ett vänsterinlägg, Aleksandr Vasyutin fanns dock fanns på plats och greppade bollen säkert.

Matchbilden var jämnare nu där lagen turades om att anfalla. I 57:e minuten var det sedan dags för kenyanska nyförvärvet Frank Odhiambos debut i den blårandiga tröjan när han bytte av Leo Cornic. Därmed gick Linus Tagesson ut som högerback och Odhiambo klev in i centralt.

Ny energi in på planen och strax efter skulle också 3-0 komma. Elias Andersson drog iväg en kraftfull vänsterslägga som boxades ut av Blomberg och på returen högg Adam Bergmark Wiberg snabbt och rullade kyligt in bollen.

Strax efter var även Albion Ademi när att dubblera sin målskörd, frispelad med bara Blomberg kvar. Lobben seglade mot mål men på mållinjen dök en ÖSK-försvarare upp och rensade akrobatiskt med en cykelspark.

Mycket mer hann inte Albion med när han, samt även Joel Asoro och Elias Andersson, klev av i ett trippelbyte i 62:a minuten. In kom nyrekryterade kameruniern Arnold Eba samt lagkompisarna Alexandros Garcia-Tsotidis  och Alexander Karagounis från DIF PA19.

Arnold Eba var sedan nära att bli målskytt direkt på en listig pass från Garcia-Tsotidis, men även detta skott räddades på mållinjen. Det var tungt tryck från DIF nu och Karagounis testade med ett tungt skott efter att Melker Jonsson nickat fram bollen.

Bakåt visade Frank Odhaimbo pondus i duellerna och DIF rullade runt bollen, fast de riktigt skarpa lägena för att punktera matchen helt med ett fjärde mål dröjde. Tempot bedarrade också lite medan minuterna tickade på mot slutsignalen, vilket en komfortabel ledning säkert bidrog till.

ABW var i alla fall sugen på ett hattrick och efter en fin pass från Arnold Eba sköt han precis utanför 84:e minuten. Istället var det ÖSK som skulle reducera minuten efter via ett smart instick som gav Oli Mellander fritt skottfält där bollen sedan placerades otagbart bakom Vasyutin.

Mot slutet fick tyvärr Alexandros Garcia-Tsotidis kliva av efter att ha åkt på en smäll och DIF avslutade med 4-4-1. Inget som föranledde några större defensiva bekymmer och efter fyra övertidsminuter var tre poäng i hamn i årets första U21-match.

Nästa match i U21-allsvenskan spelas den 8 mars mot BP på Grimsta.

22 februari, tisdag 14:00Behrn Arena