Företag

Jacob WidellZetterström

Nummer
35
Position
Målvakt
Född
11 juli 1998
Längd
197
Nationalitet
Svensk
Säsonger i DIF
2019, 2021, 2022, 2023, 2024
Tidigare klubbar
IFK Lidingö
Instagram
@jacobwzetterstrom

Jacob Widell Zetterström kontrakterades inför säsongen 2019 med dubbel spelbarhet där han tränat på Kaknäs och samtidigt varit tillgänglig för matcher med både DIF och IFK Lidingö, klubben som han anslöt ifrån. Jacob har dessutom en gedigen blårandig bakgrund som ungdomsspelare och det blev en skön blårandig återkomst när han kom tillbaka till Djurgården.

Dessvärre åkte Jacob på dubbla huvudskador inom kort tid under våren vilket höll honom borta från spel under 2019, extra tråkigt med tanke på de många lovord han fick för sitt målvakstspel under dåvarande säsongsinledning.
Men inför säsongen 2021 var han fullt frisk igen och redo att satsa på fotbollen med ett nytecknat tvåårigt A-lagskontrakt. Den allsvenska debuten kom sedan i matchen mot IFK Göteborg i maj 2021 då han höll nollan och Jacon forsatte att rada upp imponerande insatser under säsongen där han startade i 19 matcher. Som kronan på verker blev han även uttagen i svenska landslaget till januariturnén som dessvärre ställdes in på grund av corona.

Under inledningen av säsongen 2022 tecknade JWZ ett fyraårsavtal med Djurgården och följde upp med en imponerande säsong med 28 allsvenska matcher och nio starter i Conference League med 16 hållna nollor under de 37 matcherna. 
Förstaspaden har varit intakt även under 2023 där Jacob spelat lejonparten av de allsvenska matcherna.

Jacob Widell Zetterström