Företag

”Det ska bli sjukt kul att spela match igen”

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 sep 2019

Efter landslagsuppehåll och avstängning i derbyt innan dess är Elliot Käck brutalt spelsugen inför återstarten mot Helsingborg.

Tre dagars träningsledighet är en ocean av fritid för en elitspelare mitt under den allsvenska säsongen men med ett två veckor långt landslagsuppehåll gavs möjligheten. För Elliot Käcks del har den långa helgen med fre-sön utan fotboll inneburit en ambivalent känsla med välkommen tid för umgänge med familjen men även ett starkt sug efter att få komma igång med den allsvenska slutspurten med start mot Helsingborg på måndag.
– Det var länge sedan vi var lediga i tre dagar, tror att det var i somras senast. Det var skönt att få lite tid med familjen men samtidigt är det för kort för att hinna slappna av. Framför allt med tanke på att jag var avstängd i derbyt och nu vill man egentligen bara komma igång och spela matcher igen. Så det var en ledighet med blandade känslor, konstaterar Elliot.

Apropå derbyt, hur var det att se det från sidan?
– Det var jobbigt, det är alltid värre och mer nervöst att vara på läktaren istället för att spela. Sista halvtimmen var riktigt jobbig när de maskade och då vill man bara kliva in i matchen och smälla på i duellerna.

Det får du kanske göra mot Helsingborg istället på måndag?
– Ja, det ska bli sjukt kul att spela match igen och dessutom på hemmaplan. Vi har bra känslor med oss från de senaste hemmamatcherna så det är bara att gå ut och köra.

Hur ser du på Helsingborg i nuläget med tanke på förändringarna i laget?
– Det är omöjligt att veta hur mycket Olof Mellberg förändrar rent taktiskt. De har haft en tung period men vann ju senast så det är ett svårbedömt lag just nu.

Vi hade ju en rätt märklig match mot dem på Olympia…
– Jag var sjuk då och kunde inte spela men ser man till den matchen var det ingen topprestation, det tror jag att alla är överens om. Så det gäller att vara betydligt bättre än så på måndag.

Att döma av träningstempot som råder finns det anledning att tro att det blir så?
– Det har känts jättebra. Vi har bra fart och alla är friska nu efter en period där många varit sjuka så det ser lovande ut. Det är en riktigt spännande allsvensk slutspurt som väntar men vi börjar med att fokusera på Helsingborg nu på måndag.

Biljetter till måndagens match mot Helsingborg hittar du här!

16 september, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenHelsingborgs IF
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat