Företag

Kujovic om första tiden

  • Herrar
  • A-lag
  • 6 sep 2019

Djurgårdens nytillkomna striker känner sig hemma på Kaknäs och bygger upp formen inför den dramatiska slutspurten av Allsvenskan.

Det har gått ett antal veckor sedan transferbombrubrikerna briserade i media när Emir Kujovic anslöt till Djurgården precis innan fönstret stängdes. Sedan dess har "Kujo" gnuggat på i lugn och ro ute på Kaknäs för att acklimatisera sig till sin nya blårandiga hemvist. Något som gått både snabbt och smidigt tack vare en hög trivselfaktor och en skön stämning i gruppen, enligt Emir själv.
– Nu har jag varit här i ett par veckor och det är mycket som har hänt på kort tid, men det känns bra. Det har inte varit svårt att komma in i laget och alla har tagit emot mig på ett bra sätt. Det är sköna grabbar och duktiga fotbollsspelare.

Överrensstämmer intrycken med den bild du hade av Djurgården när du kom hit?
– Ja, ungefär. Det är klart att när man alltid har lite tankar när man kommer till ett nytt omklädningsrum hur man tas emot. Men det har varit ett bra välkomnande och ungefär som jag hade hoppats på. Sedan känner man att det här är ett lag som mår bra. Vi är i toppen av serien och det speglar ju av sig i stämningen i omklädningsrummet. 

Hur har det gått att komma in i spelsystemet?
– Det är klart att det är en hel del nytt. Alla tränare har ju sina filosofier kring hur de vill spela. Men för min del har det främst handlat om att komma upp i matchtempo. Jag har inte spelat matcher på länge så det är det som känns viktigast för min del.

Du har hunnit med två inhopp så här långt mot Akropolis i cupen och mot AIK i derbyt. Hur tycker du att det har gått?
– Det blir bättre och bättre och det hänger ihop med minuterna som man får. Den matchrytmen kan bara få genom att spela just matcher. Men även på träningar tycker jag att det går framåt så formen är på uppåtgående.

Det låter ju passande med tanke på den allsvenska slutstriden som väntar…
– Det ska bli spännande och jag känner mig redo. Nu får vi tre dagar ledigt i helgen men sedan kör vi igång från och med nästa vecka med fokus på vad som ska komma. Jag och alla i laget ser fram emot det så det ska bli otroligt kul med matcherna som väntar under hösten. 

Nu är det förvisso ett tag kvar till nästa match hemma mot Helsingborg men det vore ändå intressant att höra hur du ser på deras tränarbyte med Olof Mellberg som kommer in?
– Det är väl alltid så när man får en ny tränare att det blir lite mer energi. Det har väl inte gått så jättebra för dem hittils men de kanske får en boost och kommer med ett nytt sätt att spela. Det kan ju också vara lägligt för honom med ett uppehåll för att få in ett nytt tänk. Men som jag brukar säga så ska man inte fokusera alltför mycket på motståndarna utan vi koncentrerar oss på vårt eget spel. 

Slutligen, hur tillbringar du ledigheten i helgen?
 – Jag åker ner till familjen i Tyskland. Det ska bli väldigt skönt att träffa dem, jag har inte sett dem på länge så det blir ett bra sätt att ladda batterierna. Sedan är tanken att de ska komma upp i slutet på september när boendet är löst så att familjen finns på plats här i Stockholm, summerar Emir.

16 september, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenHelsingborgs IF
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat