Företag

Djurgården Fotboll släpper gemensam matchtröja för dam och herr

  • Damer
  • A-lag
  • Herrar
  • A-lag
  • 29 juni 2019

Här är tredjetröjan 2019!

I samband med kampanjen ”Huvudstaden är blå” släpper Djurgården Fotboll en gemensam matchtröja för DIF Dam och DIF Herr. Lagen kommer att bära tröjan under sammanlagt fem bortamatcher under sommaren 2019.
– Det känns jättebra att kunna släppa en tröja till hela Djurgårdsfamiljen. Att färga våra matcher blåblåa såväl hemma som borta i sommar är något som jag ser fram emot, säger Daniel Bergström, marknadschef Djurgården Fotboll.

Bakom designen står adidas. Tröjan har en klassisk "half 'n' half"-design i Djurgårdens patenterade blåa färger. Det är första gången som Djurgården tar fram en tredjetröja identisk för såväl herr- som damlag.
– Det är en av de snyggaste Djurgårdströjor jag sett, så klart i hård konkurrens med tidigare tröjor, säger Irma Helin, mittfältare i Djurgårdens damlag.
– Det känns som en tröja som behåller Djurgårdens identitet med blåränderna, och samtidigt lyckas få den modern. Skitcool, berömmer hon vidare.

Jesper Karlström, spelare i Djurgårdens herrlag, instämmer i hyllningarna av sommarens bortatröja.
– Riktigt fet. Jag skulle gärna spela i den en hel säsong, säger mittfältaren.

Tröjan släpps till försäljning i butik och på Difshop.se den 1 juli klockan 10:00 i begränsad upplaga. Den finns i såväl herr-, dam- som juniormodell. Herr- och damtröjorna kostar 749 kr. Juniortröjorna kostar 549 kr.

Till kampanjen ”Huvudstaden är blå” kommer även andra varor, till exempel t-shirts och tröjor, att finnas till försäljning.
 
Bortamatcher då Djurgården spelar i sommartröjan: AFC Eskilstuna (herr) 8 juli, IF Limhamn Bunkeflo (dam) 20 juli, Kalmar FF (herr) 22 juli, KIF Örebro (dam) 31 juli, IF Elfsborg (herr) 5 augusti.
1 juli, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenKalmar FF
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat