Företag

"Jag trivs verkligen med tillvaron just nu"

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 aug 2019

Sedan han kom har Curtis Edwards gått rakt ur startblocken och haft en väldigt snabb assimilering till den blårandiga tillvaron. Nu närmast väntar ett derby som ”blir massivt”, enligt en taggad Curtis.

Fotbollslag mår ofta bra av spelare som sprider positiva vibbar och på Curtis Edwards pekar mungiporna uppåt så gott som jämnt. Leendet och ett stenhårt arbete under träning och match är två karaktäristiska drag hos Curtis som är inne i ett bra flow just nu, vilket märks efter onsdagens träning på Kaknäs.
– Jag trivs verkligen med tillvaron just nu och går runt med ett stort leende på läpparna, berättar Curtis som hade räknat med en lite längre startsträcka i DIF för att knipa en plats från start. 
– Jag hade ju bra koll på spelarna här i Djurgården innan jag kom hit och tänkte att det skulle bli svårt att komma in och få speltid i det här laget. Men samtidigt var jag redo att ta chansen om den skulle dyka upp och gå in och göra mitt bästa. Astrit Ajdarevic blev skadad när jag kom vilket öppnade upp en möjlighet och sedan blev Jesper Karlström avstängd i nästa match och då blev det ett nytt tillfälle. Nu har jag fått spela några matcher men konkurrensen är tuff hela tiden så jag måste jobba stenhårt varje dag för att behålla en plats.

Hur trivs du med spelsystemet?
– Det passar mig väldigt bra. Jag gillar offensiv fotboll med hög press vilket jag också var van vid i Östersund. Så det har varit en smidig övergång till laget och jag känner att jag trivs med spelsystemet. 

Du är ju ofta omnämnd som en mångsidig spelare. Var det aktuellt med ett eventuellt inhopp på högerbacken mot MFF när Jonathan Augustinsson hade ont?
– Nej, jag skulle kunna ha gjort det och det hade säkert varit roligt men jag föredrar självklart mittfältet. Skulle det däremot bli aktuellt någon gång så spelar jag ju där tränarna säger att jag ska spela.

Det har rullat på bra på sistone. Vad upplever du som receptet bakom de goda resultaten?
– Sedan jag kom har jag märkt att det är riktigt hårt jobb varje dag med tränare som kräver 100 procent hela tiden samtidigt som vi har en hög kvalitet i laget. Med de två faktorerna så får man en bra grund och då förvånar det inte att det går bra för oss.

Hur har det gått i övrigt med de civila bitarna som lägenhet etc?
– Jag bor fortfarande på hotell fram till nästa månad. Men under landslagsuppehållet hoppas jag att ha får ordning på den biten och kan flytta in i en riktig lägenhet, det ska bli skönt.

Ett minst sagt upphaussat derby väntar på söndag, hur ser du på den matchen?
– Det blir massivt så det lär bli mycket folk och stort intresse för den matchen. Det blir nytt för mig att spela ett Stockholmsderby och det är självklart en oerhört viktig match. AIK är ju fyra poäng bakom oss och vi går in i matchen med ett bra självförtroende efter en period av bra resultat. Så det här blir en upplevelse jag verkligen ser fram emot.

Vad förväntar du dig av AIK som motståndare?
– Det är ett starkt lag, speciellt på hemmaplan, med en välorganiserad defensiv. Vi måste våga vara tålmodiga när vi har bollen och inte fundera för mycket på resultatet. Vi ska gå ut och spela så som vi vill spela där vi utnyttjar kanterna och pressar ordentligt. Gör vi det på ett bra sätt har vi en god chans.

Hur fungerar du som spelare med hårt publiktryck på läktarna?
– På hemmaplan påverkas man ju alltid positivt eftersom man får extra energi av publiken. Men vi har ju väldigt många supportrar på plats även på bortaplan och det lär det bli nu också. Så det kommer att kännas som att spela inför hemmapublik med det stöd vi har, avrundar Curtis.

1 september, söndag 15:00Friends Arena

AIKDjurgården
1-0 (1-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat