Företag

Ring redo för derby

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 aug 2019

Efter att ha missat starten av träningsveckan på grund av sjukdom var Jonathan Ring tillbaka i träning på Kaknäs igen.

Torsdagen bjöd på ännu en fokuserad och intensiv träning på Kaknäs på den höga nivå som numera närmast är att beteckna som standard. Det var dessutom glädjande att se Jonathan Ring - samt även Edward Chilufya -tillbaka i träning efter att ha varit krasslig under inledningen av veckan.

Någon ringrostighet märktes inte av och Jonathan själv var glad över att kunna förbereda sig maximalt inför söndagens derby.
– Det var första träningen för mig nu under torsdagen och det kändes bra i kroppen. Det är ju ett antal dagar kvar till derbyt så jag kommer att vara i bra form inför matchen, berättar Jonathan som på karaktäristiskt vis tar den stora haussen runt matchen med ro.
– Det blir en extremt rolig match, seriefinal med mycket publik och derby. Vi ligger ju etta och de tvåa i serien så det är mycket som står på spel men går vi ut och spelar vårt vanliga spel så kommer det att gå bra.

Hur pass bra koll har du på AIK?
– Jag har sett en del och har hyfsad koll på dem. Jag tycker att de spelar ganska likt det spel de hade förra året och är fortsatt bra bakåt men har även ganska skickliga spelare framåt.

Hur blir det för dig som kantspelare av att ställas mot deras fembackslinje?
– Det blir lite mindre ytor och ibland får man två motspelare på sig direkt. Där gäller det att söka ytor och drar jag på mig två spelare så innebär ju det att det blir ytor för andra som gynnar oss.

Tror du att AIK påverkas av att matchen mot Celtic med bara två dagars vila till derbyt?
– Jag tror inte att det påverkar speciellt mycket för dem. Det är ett derby och de kommer att vara förberedda så vi tänker inte på det utan fokuserar bara på vårt eget.

1 september, söndag 15:00Friends Arena

AIKDjurgården
1-0 (1-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat