Företag

Kim om Kujovic

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 aug 2019

DIF-tränare Bergstrand ger sin syn på värvningen av Emir Kujovic.

Under tisdagskvällen gjorde Djurgården klart med namnkunnige strikern Emir Kujovic innan transferfönstret slog igen inför hösten. En spännande värvning med åtskilliga mål i bagaget som blir en intressant förstärkning både på kort och lång sikt med tanke på att kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

Så här ser Djurgårdens tränare Kim Bergstrand på övergången och möjligheterna som det ger laget.
– Alla som har följt svensk fotboll över tid vet vilka enorma kvaliteter Emir besitter. Hans sista år i Sverige var ju magiskt bra på alla sätt och vis och han tog sig till och med in i landslaget. Sedan har han skaffat sig erfarenhet utomlands, inte fått så vansinnigt mycket speltid men när jag och Tolle träffade honom i början av juni var han oerhört vältränad, klok och kunder värdera sin situation bra. Han vet precis vad Djurgården står för så jag tror att om vi ger honom tid att komma igång och få bygga upp sig så blir det en väldigt bra förstärkning för oss. Både på kort och kanske framför allt på lång sikt, säger Kim som ser tydliga indikationer på att det är en motiverad spelare som kommer till föreningen.
– Det känns rejält och han vet vad det handlar om. Även om han inte fått spela så mycket har han varit i en tysk klubb där man tränar väldigt hårt och har riktigt tuff konkurrens. Tyska ligan är intressant så han har väldigt mycket erfarenheter med sig när han börjar träna med oss i nästa vecka.

19 augusti, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenAFC Eskilstuna
3-0 (2-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat