Företag

Oscar Pettersson tar klivet upp i A-laget

  • Ungdom
  • U19
  • Herrar
  • 9 jan 2019

Han har sprutat in mål i DIF U19 och U21 och nu är Oscar Pettersson redo för nästa steg i sin fotbollskarriär.

De som har hängt på Kaknäs eller Hjorthagen och kollat matcher med Djurgårdens U19- och U21-lag under förra året har säkerligen lagt märke till Oscar Petterssons framfart i offensiven. Det har även sportchef Bosse Andersson gjort och nu erbjuds Oscar ett tvåårigt lärlingskontrakt med Djurgårdens A-lag.
– Det här är något som jag längtat efter sedan jag kom till Djurgården. Det har varit målet och nu är det bara att kriga sig till en plats i laget, berättar Oscar och förklarar hur lärlingskontraktet är utformat
– Man kan se det ungefär som ett övergångssteg från U19 till A-lag.

Miljön ute på Kaknäs är Oscar redan välbekant med vid det här laget.
– Jag har varit med och tränat mycket med A-laget under förra året så jag har lärt känna miljön och spelarna. Det kändes bra förra året och nu hoppas jag att jag själv kan vara med och bidra till en högre tabellplacering för laget i år.

Uppväxten och fotbollsintresset tog sin början i Bromstens IK där han dock ofta befann sig lite djupare ner på planen.
– Jag började som knatte i Bromsten och har spelat där fram tills 2016 då jag tog klivet över till Djurgården, säger Oscar som inte alltid varit forward.
–Jag spelade innermittfältare när jag var liten. Men på senare år har jag varit längre fram i banan och spelat ytter eller anfallare.

De som har sett Oscar i aktion under U19- och U21-matcherna har som sagt bra koll på hans målfarlighet i boxen och han har även radat upp ett antal karaktäristiska klassmål där han viker in från vänsterkanten och dunkar in bollen i mål.
– Första året jag kom till Djurgården så var jag mest anfallare och då blev det inte så många mål av den typen. Men förra året vickade jag mycket på vänsterkanten och då känd jag direkt att det där skottet kan man utnyttja under året. Jag gillar att ta avslut från nästan överallt och försöker att bidra med att göra mycket poäng totalt.

Oscar ger ett lugnt och samlat intryck med en inställning till fotboll och träning som påminner en hel del om Simon Tibbling. Fullt fokus på utveckling med andra ord.
– Jag är väldigt motiverad och gillar att träna. Är nästan alltid på bra humör och försöker att uppträda sjyst mot de jag träffar. Man måste ha fötterna på jorden innan man har visat något på riktigt än, säger Oscar som siktar på att fortsätta sin utveckling i bra takt och börja etablera sig ordentligt i laget.
– Nu i början handlar det om att lära känna de nya tränarna och spelarna i laget. Ser man på längre sikt så är målet så klart att få spela mycket i A-laget och hjälpa Djurgården till nya höjder. Det är därför jag är här, avslutar han.
 

Bosse om Oscar

För Bosse Anderssons del ser han många intressanta egenskaper i Oscar och vill ge honom tid och möjlighet att utvecklas vidare på ett bra sätt i Djurgården.
– Han har skrivit på ett lärlingskontrakt och han är fortfarande junior. Vi kan erbjuda honom en väldigt bra miljö med mycket spel med A-laget och även i U19 och U21. Han ska ju ta studenten i juni och skolan har alltid en hög prioritet. Men vi har valt att lyfta in honom eftersom han har gjort väldigt bra prestationer i U21 och varit med på A-lagsträningar och visat målmedvetenhet och ambition. Det märks att han vill bli en bra fotbollsspelare och har egenskaperna för det, så de positiva intrycken under hösten gjorde att vi kontrakterade honom, förklarar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat