Företag

DIFTV: Jesper Karlström om den allsvenska starten

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 juni 2020

”Oscar Pettersson har verkligen tagit kliv”, konstaterar DIF-kaptenen som ser positiva signaler hos många spelare inför premiären mot Sirius.

Efter en rekordlång försäsong rullar nu äntligen Allsvenskan snart igång. Visserligen med tomma läktare men matcherna ger ändå en efterlängtad rikting och ökad motivation i träningsveckorna, enligt lagkapten Jesper Karlström.
– Det är skönt att det blir spel och att man har något att se fram emot. Man är van vid att ha en match och ett datum som man längtar till och det ska bli jättekul, även som det så klart blir annorlunda utan publik. Vi får hoppas att läget förbättras så att vi kan ha publik på matcherna men det viktigaste nu är att vi kommer igång, säger ”Karlis” som betonar vikten av mental styrka under förutsättningarna som råder.
– Det blir en utmaning att spela inför tomma läktare men det gäller att hitta lösningar och kraft i lägen där vi är vana att få hjälp av publiken. Nu får vi ta fram det själva och det är lika för alla. Men där ska vi försöka vara bäst.

Kvaliteten på träningarna ger förhoppningar oim att det kanske kan bli så där många spelare utmärker sig.
– På träningarna är vi väldigt bra just nu. De senaste veckorna har det varit väldigt bra kvalitet med bra intensitet  där många spelare verkligen tagit steg. Jag tänker framför allt på Oscar Pettersson som har varit riktigt bra under en längre period men även Alexander Abrahamsson har sett jättebra ut sedan han kom tillbaka från sin skada. Curtis Edwards har steppat upp och Ulvestad och Ajdarevic har sett riktigt bra ut för att nämna några. Så det ser lovande ut, summerar "Karlis".

14 juni, söndag 12:00Studenternas IP

IK SiriusDjurgården
0-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat