Företag

Bosse om läget i truppen

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 dec 2020

En minst sagt annorlunda säsong lider mot sitt slut vilket innebär ett antal förändringar i spelartruppen inför 2021. Här går sportchef Bosse Andersson igenom läget just nu kring den blårandiga truppsammansättningen.

Säsongen 2020 lider mot sitt slut och det har varit ett fotbollsår som inte liknar något annat.  Något som självklart påverkat Bosse Anderssons arbete som sportchef där han fått navigera genom en mycket oviss tillvaro med fokus på att hålla ekonomi i balans för att skapa trygghet föreningen inför vad som kan vänta härnäst.

Hur 2021 kommer att påverkas av pandemin vet vi ännu inte. Men det vi vet är att det är många spelare i truppen som nu tackar för sig, dels genom spelarförsäljningar och dels på grund av utgående kontrakt. Ett scenario som är enligt plan, förklarar Bosse som sammanfattar läget i truppen just nu.
– Vi har ju ett antal spelare vars kontrakt går ut. När vi gick in i den här säsongen så ville vi ha kontinuitet, att slippa rörelse i truppen. När coronan kom så följde vi utvecklingen och fick till slut en del svar på hur säsongen skulle se ut rent spelmässigt. Sedan hade vi en förmån av att vi hade sålt fotbollsspelare som gjorde att vi satt i en bra ekonomisk sits där de spelare som kom efter coronan var Magnus Eriksson och Jesper Nyholm, berättar Bosse som haft en stor mängd samtal under året för att säkra läget.
– Vi hade en dialog med spelarna om löner etc om att man skulle vara här, oavsett om man hade kontrakt eller utgående kontrakt. Det handlade om att vi skulle slutföra säsongen utan att göra några rörelser. Så det var ju en osäkerhet i det och vi hade ju konkreta diskussioner med ett antal spelare. Dels med de som hade kontrakt och med dem som nu har visat sig bli försäljningar. När det gäller kontraktslösa spelare har vi inte förlängt med någon utav dem. Sedan visste vi ganska tidigt att vi skulle sälja två spelare, Jesper Karlström och Jonathan Augustinsson, och då är det klart att vi måste vara verksamma för att parera det. Men jag känner att vi har en god planering för det.

Med ett antal avtackningar genomförda är det nu dags att vända blicken och börja tänka framåt.
– Hade det varit ett normalt år hade vi kanske gjort justeringar under sommaren. Likt förra året då det kom två långsiktiga lösningar som Emir Kujovic och Curtis Edwards, samtidigt som någon lämnade i sommarfönstret. Men frukten av den fördröjningen i år är det vi ser nu.
– Så det blir en större spelaromsättning i Djurgården 2021 än vad vi har varit vana vid. Till exempel tre spelare som har varit här i fem år eller mer lämnar och det är spelare som har stått för kontinuitet och kultur. Så det är klart att de kommer att vara saknade, omtyckta spelare som har haft framgångar och varit med och utvecklat Djurgården – både ekonomiskt och med sportsliga framgångar där vi vunnit titlar. Men nu får vi en större omsättning av spelare och vi har som ambition att vara med och slåss om Europa. Jag tycker ändå att vi har haft ganska bra förutsättningar för att göra det och under de här tuffa tiderna har vi hållit oss coola satsat på lugn och ro. Så i den osäkerhet som råder inför 2021 med ekonomi och publik när Allsvenskan startar så är vi väldigt bra förberedda för det som kommer.

6 december, söndag 14:30Tele2 Arena

DjurgårdenVarbergs BOIS
1-0 (0-0)

  • MålskyttarJesper Karlström 46'
  • Gula kortJesper KarlströmElliot KäckEmir KujovicRöda kortJesper Nyholm
  • Domare Victor Wolf
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat