Företag

Elliot Käck: ”Det gäller att inte vara övertänd nu”

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 apr 2020

Med en fördröjd allsvensk start är det mycket som behöver disponeras om när det gäller förberedelserna. Inte minst mentalt där skallarna ska må bra under en lång och annorlunda säsong.

Få spelare brukar vara entusiastiska inför försäsonger präglade av fys och löpning. Men det här coronadrabbade året blir det dubbelt upp av den varan för Djurgården som nu laddar för en eventuell allsvensk start i juni.

För Elliot Käcks del är det dock inga problem att hålla uppe motivationen när han och laget förbereder sig för en tilltänkt säsongsstart. Dessutom med lite nya premisser på Kaknäs.
– Vi har infört lite nya regler nu med restriktioner om att inte vara inomhus. Så vi byter om hemma och hoppar över gemensam frukost och lunch och fysträningen blir utomhus istället.  Jag tycker att det funkar och det känns bra att följa de riktlinjer som råder. Det är klart att man vill spela så mycket fotboll som möjligt men i det här läget får man göra så gott man kan, förklarar Elliot.

Hur påverkas stämningen utan lunchhäng och kortspelande m.m?
– Den håller sig på bra nivå ändå. Vi har ju behållt i stort sett hela laget från förra året så det är inget problem med sammanhållningen. Sen är det klart att man alltid behöver ha det färskt, men det är ju inte så många nya som man behöver lära känna. Vi har en bra och sammansvetsad grupp.

Hur påverkas du själv som fotbollsspelare av det här läget?
– Det är klart att det påverkar. Man inser att det finns andra saker just nu som är viktigare än fotboll. Förutom det handlar det om att hålla sig fräsch och i form, sen får man se när allt sätter igång. Det gäller ju att inte vara övertänd nu om det är några månader kvar. Utan mer att bara träna på, hålla igång formen och ta hand om familjen och nära och kära.

Vad känner du inför en dubblerad försäsong?
– Ledarna har pratat om att vi ska hålla uppe motivationen så gott det går. Så att man inte bara grottar ner sig i en till klassisk försäsong. Efter att de hade sagt det så körde vi löpning och yoyo-test, haha. Men de kör på hårt och det handlar mer om att vi ska pulsera det annorlunda med både tuffare och lugnare veckor. På så sätt kan vi få en bra puls i träningen så att vi vänjer kropparna vid hur matchschemat kan se ut framöver.

Vem vann yoyo-testet?
– Någon av de vanliga. Aslak Witry kan det nog ha varit och jag tror även att Oscar Pettersson var högt upp. Man är så trött efter att man kört det så man orkar inte fokusera så mycket på det som sker efter att man har gått ut.

Hur känns det att inte kunna spela matcher i nuläget?
– Det finns självklart ett stort sug efter matcher men det är ju en konstig situation. Samtidigt som man vill komma igång förstår man allvaret i läget. Man kanske inte kan sätta igång med matcher för tidigt när man inte vet säkert hur det blir med den allsvenska starten. Om det bli tio träningsmatcher och sen 30 allsvenska matcher under 6-7 månader blir det ju lite konstigt. Vi får väl avvakta och se hur saker fortgår, men man vill ju absolut ha bra träningsmatcher sen när Allsvenskan närmar sig.

Slutligen, har du plöjt några bra TV-serier i hemmakarantänen under den här tiden? 
– Jag tror att det finns andra i laget som har plöjt fler eftersom jag har en dotter att fokusera på hemma. Det blir inte så mycket TV-tittande förrän hon har somnat.

Mer Bolibompa än crime med andra ord?
– Ja, ungefär så.

Senaste nyheter

Relaterat