Företag

Årets bästa med Elliot Käck

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 dec 2021

Djurgårdens trotjänare i försvaret blickar tillbaka på säsongen som gått och väljer ut några favorithändelser.

Den minst sagt dramatiska säsongen 2021 är till ända och om ett par veckor rullar nästa igång. Men innan dess är det på sin plats att summera det som varit och Djurgårdens evighetsmaskin på vänsterbacken, Elliot Käck, gav följande svar när han ombads att lista några av årets mest anmärkningsvärda händelser.

Årets mål?
– De första som kommer upp var ”Bärka” (Nicklas Bärkroth) hemma mot MFF och Mange (Eriksson) i sista matchen mot Häcken. Två snygga och viktiga mål och det hade varit lite för enkelt att välja Bandas mål mot Kalmar.

Årets lagprestation?
– Vi var riktigt bra i några matcher i våras. Hemmamatcherna mot Malmö FF och Norrköping var starka prestationer och derbyt hemma mot Hammarby var också bra. Men Malmö-matchen får det nog ändå bli, vi var överlägsna och dessutom mot det lag som till sist blev svenska mästare.

Årets bästa match för egen del?
– Det får väl bli någon av dem jag nämnde förut också. Men det var lite extra skönt att vinna mot Hammarby med 4-1 så jag väljer den. Jag vet inte om det var min bästa match men det var den skönaste.

Årets lagkompis?
– Nicklas Bärkroth. Han är fin och stöttande och man kan alltid snacka med honom.

Årets läktarinsats?
– Det finns ju flera men de sista hemmamatcherna för året när hela Tele2 Arena var fyllda var mäktiga. Det var en boost och även om vi gjorde ett dåligt resultat mot Varberg så var det en bra läktarinsats.

Vad tror du om den kommande säsongen?
– Säsongsavslutningen fick ju en bitter eftersmak så det känns som att vi är laddade för nästa år. Även om det är långt till nästa säsong så finns det en revanschlust. Vi var så pass nära att vinna SM-guld och det är många som vill försöka sig på det nästa säsong också.

Samtidigt, spolar man tillbaka till början av året med elva nyförvärv in i laget så kanske en tredjeplats ändå var ganska okej?
– Jo, det var ju bra att vi knep Europa-platsen i alla fall. Det kommer att bli kul att spela i Conference League nästa år och som sagt med elva nya spelare inför året var det kanske ok. Förmodligen kommer det inte in lika många till nästa säsong så att vi kan gå in i 2022 lite mer samspelta. Så jag tycker att det ser bra ut för Djurgården inför nästa år, summerar Elliot.

Senaste nyheter

Relaterat