Företag

Käck drar på sig blåstället på nytt i derbyt

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 aug 2021

Ödmjukhet och stenhårt jobb har varit framgångsfaktorer i år, enligt Elliot som vill se ännu mer av den varan i söndagens derby mot AIK.

Rutin finns det gott om hos Djurgårdens evighetsmaskin på vänsterbacken som är på god väg mot att passera 150 allsvenska matcher i den blårandiga tröjan. Något som märks tydligt hos Elliot som inte är den som stressar upp sig över ett derby utan vet att det krävs både hetta och kyla i den här typen av matcher.

Självförtroende är en annan viktig faktor och det finns mycket av den varan både hos Elliot och laget just nu efter en solid säsongsinledning med 30 poäng på 13 matcher och allsvensk serieledning.
– Vi har en bra rytm just nu och kommer från några prestationer. Så det är kul att spela fotboll just nu, säger Elliot efter onsdagens träningspass på Kaknäs.

Vad är det som gör att det går så pass bra?
– Framför allt att vi är ödmjuka. Det kanske låter som ett tråkigt svar men vi jobbar stenhårt, löper mycket och pressar hårt. Sedan är vi ju bra i vårt eget spel men det är ödmjukheten och blåstället på som har gjort att vi har vunnit mycket matcher i år.

Något som märktes senast när vi trycker ner Häcken rejält på deras egen planhalva under stora delar av matchen.
– Ja, vi vinner ju tillbaka bollen snabbt, det är något som vi har jobbat på hela året. Det blir kanske en viss skillnad från förra året, nu vill vi pressa ännu högre och ta tillbaks bollen ännu snabbare. Alla springer och vi gör det tillsammans och då blir det svårt för motståndarna att bygga ett eget spel. Det är väl det som är grunden till att vi blir spelförande.

Du gör en klassisk Elliot-säsong och spelar i stort sett varje match hela tiden?
– Jag har bara missat en match då jag blev farsa. Men annars har jag spelat allt och det fortsätter jag gärna med.

…och formen just nu?
– Det har känts bra efter sommaruppehållet. Jag tycker att jag har bättre fysisk status nu och det känns skönt.

Låter lovande inför ett stundande derby på söndag där förutsättningarna rent generellt ser väldigt bra ut med låg skadefrånvaro och inga avstängningar i laget. För bra kanske?
– Det spekuleras alltid kring sånt inför derbyn men det där är inte så mycket att fundera på, utan vi ska bara kliva in och göra samma typ av  prestation som vi gjort de senaste matcherna på Tele2 Arena. Det är framför allt det vi kommer att fokusera på.

Vad har du för tankar om årets upplaga av AIK?
– Jag har inte sett dem så mycket i år. Det är väl som vanligt mycket fysik och individuellt duktiga spelare. De har tagit mycket poäng och är starka på fasta situationer så vi har en del som vi måste se upp med.

Avslutningsvis, vad betyder det att vi har enbart egna supportrar på plats på söndag?
– Man hade ju bara hört våra egna ändå, haha. Men det är skönt att ha dem på plats och vi har verkligen fått en energiboost av publiken på Tele2 efter sommaruppehållet, så det känns väldigt kul.

8 augusti, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenAIK
1-4 (1-1)

  • MålskyttarHenok Goitom 8'Haris Radetinac 29'Sebastian Larsson 50'Nicolas Stefanelli 69'Alexander Milosevic 80'
  • Gula kortErick OtienoJesper LöfgrenJacob Une Larsson
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik 8712 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat