Företag

”Fantastiskt att få gå ut i ett derby och höra läktarjubel”

  • Herrar
  • A-lag
  • 6 aug 2021

Magnus Eriksson gläds åt att få spela söndagens derby med supportrar på plats.

Ledning i såväl den allsvenska tabellen som poängligan och dessutom nominerad av SEF till Månadens spelare är givetvis stort, men Magnus Eriksson är inte den som vilar på lagrarna. Fokus för den blårandiga lagkaptenen just nu ligger helt och hållet på helgens uppgift då derbyt mot AIK går av stapeln.

En match som brukar vara en rejäl katalysator för adrenalin-nivåerna hos alla inblandade och söndagens drabbning lär knappast bli något undantag med tanke på premisserna.
– Det ska först och främst bli väldigt roligt. Länge sen det var ett derby med publik och den inramning som följer, det är ju fortfarande lite speciella omständigheter men fantastiskt att få gå ut i ett derby och höra läktarjubel och ramsor igen. Så det ska bli extremt kul, konstaterar "Mange" efter fredagens träning på Kaknäs.

…och dessutom med bara egna supportrar på plats.
– Det är klart att det kommer att bli väldigt speciellt. Vi kommer ju att få bita i det äpplet lite senare i höst när vi möter dem på bortaplan. Men vi börjar med att ha allihopa med oss på söndag och det kommer att kännas väldigt kul.

Hur har förberedelserna varit inför matchen?
– Det har varit en bra vecka. Vi har tränat på med bra pass och det känns väl balanserat med go och mycket vinnarskallar. Så definitivt en bra träningsvecka för oss.

Tankar kring motståndet?
– AIK är stabila som lag, de lyckas ju ofta vinna sina matcher även om det inte alltid ser bländande ut. De har skickliga spelare, bra fötter, farliga på fasta situationer och är totalt sett ett rutinerat lag. Så det är klart att det blir en väldigt fin uppgift att ta sig an på söndag.

Hur agerar vi om vi skulle hamna i ett underläge med tanke på att de är skickliga på att bevaka ledningar med sitt låga försvar?
– Jag tycker att vi repade oss extremt bra sist mot Häcken efter att vi släppte in självmålet till 1-1. Det är ingen som hänger läpp utan vi är uppe på hästen direkt igen. Det har varit tydligt hos oss den här säsongen att vi växlar upp igen när vi behöver. Med våra fantastiska supportrar och det stöd som vi har så blir det full fart framåt om det skulle hända, vilket jag givetvis hoppas att vi slipper. Vi siktar på att starta matchen på ett bra sätt och göra fler mål än AIK, det är det som gäller.

Slutligen, formen för egen del inför matchen?
– Känns fint, vi kör på med bra förberedelser och prepp. Kroppen mår bra så det är bara att gasa på.

8 augusti, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenAIK
1-4 (1-1)

  • MålskyttarHenok Goitom 8'Haris Radetinac 29'Sebastian Larsson 50'Nicolas Stefanelli 69'Alexander Milosevic 80'
  • Gula kortErick OtienoJesper LöfgrenJacob Une Larsson
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik 8712 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat