Företag

Hjalmar Ekdal tillbaka i spel igen

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 aug 2021

Med en nytillverkad ansiktsmask och en näsa som mår allt bättre efter frakturen är järnkaminen Hjalmar i full gång med träningen igen.

Efter att ha åkt på en näsfraktur borta mot Halmstad blev det en ofrånkomlig rehabperiod för Djurgårdens mittback Hjalmar Ekdal. Därmed bröts en svit av tio raka allsvenska matcher för Hjalmar med en stabil och uppåtpekande formkurva som dock snart kan skjuta fart igen.

Med en nytillverkad, skyddande ansiktsmask, av liknande modell som tyske försvararen Antonio Rudiger använder, har Hjalmar kunnat köra full träning med laget på sistone. Ett gott tecken inför söndagens derby mot AIK.
– Skönt att vara gång med träningen men det känns lite ovant att spela med masken. Man ser inte optimalt, men nu sitter den ändå ganska skönt eftersom den är gjuten efter ansiktet. Så det handlar mest om synen och det är en vanesak, berättar Hjalmar vars näsa börjar kännas allt bättre.
– Den är fortfarande lite öm men är hel och känns bra annars. Tanken är ju att den här masken ska kunna skydda någorlunda mot näsan. Jag måste kunna gå in lika hårt som vanligt i duellerna, det går inte att vara feg nu.

Hjalmar Ekdal på Tele2 Arena med en tidigare version av masken.

Hur känns formen i övrigt?
– Den är rätt okej ändå. Jag har hållit igång relativt bra och det är väl egentligen fotbollen som inte sitter hundra än. Men nu får jag en hel träningsvecka på mig och förhoppningsvis är jag hundra procent till helgen.

Hur tycker du att mittbackarna har skött sig i din frånvaro?
– Det har varit jättebra. Vi har vunnit alla matcher och har bara haft två insläppta mål så de har gjort det väldigt bra.

Vi har ju ett i övrigt grymt defensivt facit så här långt i Allsvenskan med bara åtta insläppta mål på 13 matcher, vilket du har varit kraftigt bidragande till. Finns det ännu mer att hämta i ditt spel?
– Absolut, det tror jag verkligen. Det är ju mitt första halvår här och det har gått väldigt bra, men jag tror absolut att jag har mer att ge.

Härnäst väntar derby mot AIK på söndag, hur går tankarna inför den matchen?
– Alltid spännande med derby. Det ska bli roligt att vi har publik tillbaka på plats, det gör oss ännu mer taggade och vi ser fram emot matchen.

Hur ser du på AIK anno 2021?
– Tunga, svåra att möta och skickliga på att stänga igen bakåt. De ligger ju trea i tabellen just nu så det är bevisligen ett väldigt bra lag. Så vi behöver vara extra laddade inför den här matchen.

Med tanke på att restriktionerna begränsar publikmängden så blir det ett derby med endast DIF-supportrar på plats. Hur känns det?
– Det är ju mäktigt såklart och gör oss extra taggade. Det kommer att bli riktigt spännande på söndag, avslutar Hjalmar.

8 augusti, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenAIK
1-4 (1-1)

  • MålskyttarHenok Goitom 8'Haris Radetinac 29'Sebastian Larsson 50'Nicolas Stefanelli 69'Alexander Milosevic 80'
  • Gula kortErick OtienoJesper LöfgrenJacob Une Larsson
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik 8712 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat