Företag

Mattias Mitku får lärlingskontrakt

  • Ungdom
  • U19
  • Herrar
  • A-lag
  • Ungdom
  • Akademi
  • 15 sep 2020

DIF PA19:s talangfulla mittfältare blir en del av A-lagsmiljön på Kaknäs under hösten.

Inför det allsvenska mötet mot Elfsborg kunde den observante notera att 19-årige mittfältaren Mattias Mitku från DIF PA19 fanns med i A-truppen för första gången i en allsvensk match. Det blev visserligen inget inhopp för Mattias men ändå ett kvitto på att han haft en stark utveckling de senaste säsongerna, något som dessutom underströks i höstas då han fick ta emot Farsan Sandbergs Minnespris på Tele2 Arena som delas ut till en junior som visar framsteg både på och utanför fotbollsplanen.

Insatser som nu också lett till ett lärlingskontrakt med A-laget för Mattias som därmed kommer att träna på Kaknäs under hösten och finnas tillgänglig för spel med både A- och PA19-laget.
– Det känns jättebra att få skriva på ett lärlingskontrakt och att spela på den här nivån. Det är här jag vill spela och slå igenom och kul att få vara i den här miljön och möta så pass bra spelare. Målet är ju att bli erfaren, få spela matcher och bli etablerad. Sedan får det ta den tid som behövs även om man så klart vill nå sitt genombrott så snabbt som möjligt, säger Mattias som fick en bra boost av Farsan Sandbergs Minnespris förra året.
– Det var ett år då det gick riktigt bra. Jag var väldigt stolt över att ta emot det och jag såg det som ett kvitto på att jag jobbat hårt under det året. Mitt mål har alltid varit att komma hit till Kaknäs, så det här kontraktet är ett viktigt steg för mig och nu är det bara att gasa på och köra vidare.

Att få vara med i truppen mot Elfsborg var en nyttig erfarenhet för Mattias som kommer att jobba hårt för att det ska bli fler tillfällen framöver.
– Jag hoppas det. Det var första gången för mig och jättekul att få vara med på bänken och vara en del av truppen i en match i Allsvenskan. Nu tänker jag bara på att prestera så bra som möjligt i höst för att försöka ta en plats i truppen igen. Jag tror på mig själv så det är bara att ha tålamod och köra på, summerar Mattias.För sportchef Bosse Anderssons del innebär det att han kan följa Mattias utveckling på närmare håll och även ge ytterligare möjligheter för Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf i laguttagningarna under hösten.
– Mattias är en intressant spelare som har haft en bra utveckling i PA19. Eftersom vi vill ha möjlighet att kunna använda Mattias under hösten i Allsvenskan och Europa-spelet har han nu skrivit på ett lärlingskontrakt med A-laget. Därmed har han ett registrerat gällande spelaravtal, vilket alla spelare över 18 år måste ha för att kunna spela tävlingsmatcher. Kontraktet gäller fram till årsskiftet och sedan får vi utvärdera läget vidare efter det, sammanfattar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat