Företag

Mattias Mitku på lån till Karlstad Fotboll

  • Herrar
  • A-lag
  • 2 mars 2022

Djurgårdens 20-årige mittfältare gör sig redo för spel i Ettan Norra under den kommande säsongen.

Under hösten 2020 skrev Mattias Mitku på ett lärlingskontrakt med A-laget och inför säsongen 2021 blev det sedan ett tvåårigt A-lagskontrakt för den tekniska mittfältaren från de egna leden.

Den knivskarpa konkurrensen har dock skapat ett behov av ökad speltid för Mattias som var utlånad till IFK Haninge under förra hösten och som nu är klar för en sejour med Karlstad Fotboll i Ettan Norra.
– Det känns bra att vara här, jag kommer till en bra klubb med ambitioner. Jag har sett fram emot att starta upp här, få mycket speltid och kunna bidra till att Karlstad vinner matcher. Jag hoppas att min kreativitet kan leda till både mål och assist, berättar Mattias som har fått en positiv bild av Karlstad och som dessutom har en bra ingång i truppen. 
– Det finns en spelare i laget som jag har träffat förut, eftersom vi har gemensamma vänner. I övrigt har jag fått bra intryck av klubben hittills, även om jag inte har hunnit träffa de andra i laget än. Med jag kommer att lära känna dem när jag gör min första träning med laget nu under eftermiddagen. Så det ska bli kul att komma igång. 

Bosse Andersson om utlåningen

För sportchef Bosse Anderssons del innebär överenskommelsen att han kan säkra upp speltid och utveckling för Mattias Mitku i den rådande tuffa konkurrenssituationen i laget.
– Mattias kommer till en bra miljö där han får möjligheter till mycket speltid, vilket kommer att vara positivt för hans utveckling. Lånet sträcker sig över hela säsongen 2022 och vi kommer att följa honom under tiden i Karlstad och sedan stämma av läget för att diskutera framtid senare under hösten, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat