Företag

Fyra spelare lånas ut - tre med dubbel speltillhörighet

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 juli 2021

Isak Hien, Mattias Mitku, Axel Wallenborg, och Peter McGregor lånas ut för att få mer speltid.

Djurgårdens breda och konkurrenskraftiga herrtrupp gör att en del spelare inte fått den speltid som är önskvärd hittills i år, något som den sportsliga ledningen nu agerar kring. Sportchef Bosse Andersson meddelar att Djurgården har gjort klart med utlåning av fyra spelare under återstoden av säsongen, dock med möjlighet för Djurgården att disponera tre av spelarna vid behov. Spelarna kommer att tilhöra oss och vara med i vår verksamhet men kunna spela i respektive klubb de är utlånade till.

De tre spelarna detta berör är:
  • Mattias Mitku och Axel Wallenborg som lånas ut till IFK Haninge
  • Isak Hien som lånas ut till Vasalunds IF
Spelare födda 1999 eller senare kan spela med dubbel speltillhöriget under något som heter "Fotbollsutvecklande föreningssamarbetet avseende professionell fotbollspelare" vilket innebär att spelare kan vara utlånade till en klubb men vid behov kallas tillbaka till Djurgården för matchspel. För var och en av spelarna finns en skräddarsydd plan, och i grunden är syftet mer frekvent matchspel.

Vasalund ligger på 15:e plats i Superettan, och är klubben som Isak Hien värvades ifrån inför säsongen. IFK Haninge ligger på 11:e plats i Ettan Norra.

Även Peter McGregor lånas ut, men han kan inte delta i Djurgårdens matcher under utlåningsperioden. Han lånas ut till Åtvidabergs FF i Division 1 Södra under resten av säsongen.

– Vi har en bred och tuff konkurrens i truppen, där vi även tog höjd för vad covid kunde innebära för oss. Vi tycker det är viktigt att de här spelarna får möjlighet till kontinuerligt matchspel, så därför lånar vi ut Mattias Mitku, Axel Wallenborg, Isak Hien, och Peter McGregor och är trygga med att de kommer till bra miljöer att utvecklas i som fotbollsspelare. Vi kommer självklart att följa deras utveckling under låneperioderna, summerar Bosse Andersson.

Senaste nyheter

Relaterat