Företag

Tack för den här tiden, Axel Wallenborg!

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 jan 2024

Vi önskar Axel lycka till när den 22-årige ytterbacken nu rör sig vidare mot nya utmaningar.

Axel Wallenborg anslöt till Djurgården inför 2021 och efter tre säsonger blir det nu skilda vägar när han fortsätter fotbollsresan i en ny miljö, vilket innebär att avtalet avslutas i förtid.
Axel fick en tuff start i Djurgården med en långdragen axelskada som höll honom borta från spel i ett halvår och har därefter krigat på i den knivskarpa konkurrensen om startplatserna, vilket i sin tur inneburit ett antal sejourer på lån i IF Karlstad, BP,  Akademisk Boldklub samt IFK Haninge.

Närmast väntar en ny klubbadress som inte kan namnges innan allt är klart och därmed passar Axel på att tacka för sig i DIF.
– Min tid i Djurgården har präglats mycket av skador, det blev ju två operationer. Så det har väl varit lite olyckligt, men jag är ändå nöjd med mina år i DIF och har utvecklats mycket både som spelare och person. Jag har stärkt självförtroendet och det har varit en upplevelse som gett mig väldigt mycket.
– Så jag villl tacka Djurgården för att jag fick chansen från första början och önskar hela föreningen lycka till under de kommande åren. Jag vill även tacka Bosse (Andersson) lite extra för att han tagit hand om mig bra och hjälpt till att ordna de utlåningar som jag varit iväg på. Det har varit väldigt lärorika säsonger för mig, summerar Axel.

 

Bosse Andersson om Axels sorti

För sportchef Bosse Anderssons del passar han på att tacka Axel för hans tid i Djurgården när han nu söker sig vidare till en ny miljö.
– Axel behöver starta om efter att han haft några olyckliga skadeperioder under de senaste säsongerna här i Djurgården. Men han har alla möjligheter och förutsättningar att bli en bra elitspelare och därmed önskar vi Axel ett stort lycka till framöver och tackar honom för hans tid i föreningen, sammanfattar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat