Företag

Axel Wallenborg lånas ut till dansk klubb

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 jan 2023

Akademisk Boldklub blir den temporära klubbadressen för Djurgårdens 22-årige ytterback under vårsäsongen.

Det har varit en tuff tid med en hel del skadeproblematik för Axel Wallenborg sedan ankomsten till Djurgården. Men framåt mars hoppas han vara redo för spel igen efter att ha genomgått en axeloperation. Speltid kommer därmed att bli en viktig faktor för Axel och det hoppas han få gott om i danska Akademisk Boldklub dit han lånas ut under våren.

Köpenhamnslaget ligger för närvarande på tredje plats i danska division 2, en poäng bakom ledande Aarhus Fremad, och Axel hoppas på att kunna bidra i toppstriden så fort han är spelklar.
– Det känns roligt att komma dit och testa att spela i ett nytt land. Det verkar vara ett bra lag som har gjort ett gott intryck på mig. Jag tror att det här blir jättebra för mig överlag och jag har snackat en del med deras sportchef också. Ligan börjar igen den 11 mars och det är ju en poäng upp till förstaplatsen. Så jag hoppas att jag kan vara med och hjälpa laget till avancemang, säger Axel som kommer att fullfölja slutfasen av sin rehab på plats nere i Danmark.
– Jag åker ner i nästa vecka är det tänkt och hoppas att jag kan vara redo för match igen i början av mars.

För sportchef Bosse Anderssons del är han nöjd med upplägget där Axel får komma igång med fotbollen igen i en utvecklande och stimulerande miljö i Akademisk Boldklub.
– Axel är ju på väg tillbaka från rehab efter sin axeloperation. Han är sannolikt tillbaka i full träning i början av mars och just då startar ligan igen. AB tycker att Axel är en intressant spelare och vi lånar ut honom fram till sommaren. För Axels del behöver han få speltid i lugn och ro och de stöttar honom i det korta perspektivet med rehab för att han ska kunna komma in full träning, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat