Företag

Axel Wallenborg på väg tillbaka

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 maj 2021

Axels axel är nu justerad och efter en lång rehabperiod har han börjat träna med boll och kommer allt närmare full träning.

I februari fick Axel Wallenborg ett bistert besked efter att han tidigare fått kliva av i träningsmatchen mot BP. Hans axel som hoppade ur led krävde operation och det blev till att kavla upp ärmarna och förbereda sig på en lång tid av rehab för den 19-årige vänsterbacken, bara ett par månader efter hans ankomst till DIF.

Nu ser dock läget betydligt ljusare ut för Axel som nyligen börjat träna med laget igen, under vissa delar av passen, och framför allt får vara igång med bollen igen under träningen.
– Det känns väldigt bra och riktigt kul att vara igång igen. Det var betydligt tyngre när man fick beskedet att det skulle bli operation. Så det är otroligt skönt att det är nära nu för att börja köra på för fullt, berättar Axel efter torsdagens träning på Kaknäs.

Hur har rehabperioden varit?
– Det var hyfsat lätt i början och det kändes som att jag nådde mål efter varje vecka med nya saker som jag fick göra. Men i mitten av perioden kändes det som att det tog stopp lite, att man bara satt inne och cyklade och inte kom framåt. Sedan har jag kört på rejält med riktiga grispass efter det och jag känner att de har gett mycket. Så jag är nästan lite glad att jag gjorde den här operationen för att kunna tänka mer på kroppen och bygga upp den lite mer. Det är sådant man inte hinner med annars när man är i full träning.

Berätta om anledningen till ingreppet?
– Jag hade ju dragit axeln ur led fyra gånger tidigare, så de körde en titthålsoperation där de tightade ihop axeln. På så sätt ska jag inte behöva hamna i det läget som jag gjort och att den inte hoppar ur för lätt.

Tidigare har du ju fixat till axeln på plats. Dragit den tillbaka i led vid sidlinjen och sedan hoppat in och kört. Man kan förstå att det inte är hållbart i längden?
– Det gör ju ont när den väl är ur led men när man väl fått tillbaka den känns det som att man kan spela med den, även om det känns en del. Så det var bättre att fixa till det ordentligt.

Sista träningspasset innan ledigheten. Hur ser ditt träningsprogram ut?
– Alla har ju fått individuella program men mitt har nog lite mer fokus på löpning och axel-rehab som jag fortfarande ska hålla igång med.

Slutligen, hur ser målbilden ut framåt?
– Nu vill jag träna på och komma igång så snabbt som möjligt med touch och allt som har med boll att göra. Sedan är det bara att jobba vidare för att försöka ta en plats i laget, avrundar Axel.

Senaste nyheter

Relaterat