Företag

Axel Wallenborg tillbaka i DIF igen

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 jan 2022

Djurgårdens ytterback har avslutat låneperioden i IFK Haninge och siktar på att kliva fram ordentligt i år.

Axel Wallenborgs första säsong i Djurgården 2021 blev långt ifrån optimal där en krånglande axel med tillhörande operation ställde till det under i stort sett hela vårsäsongen. Ett ingrepp som krävde en rejäl rehabperiod och det var först under sommaren som den 20-årige ytterbacken kunde komma igång med fotbollen igen.

Under hösten har Axel sedan befunnit sig på lån till IFK Haninge där han varit en kontinuerlig startspelare och kunnat bygga upp fysiken och matchrutinen igen. En bra grund att stå på inför 2022 när han nu är tillbaka i träning med DIF igen och full av förhoppningar.
– Väldigt skönt att vara igång, nu har vi varit lediga länge nog, så man har saknat fotbollen. Men det var ändå lite skönt att vara ledig också, säger Axel.

Hur kändes det fysmässigt under första fotbollspasset?
– Det kändes bra men det blir annorlunda på fotbollsplanen jämfört med när man löper hemma. Så det var kul att få vara igång med spel igen.

Hur har hösten i IFK Haninge varit?
– Det har varit en bra tid för mig. Jag blev ju skadad nästan direkt när jag kom hit och fick genomgå en operation. Men nu har jag fått mycket speltid i Haninge och körde 14 matcher från start, så det var jättebra för mig att få vara där.

Känner du att kroppen är helt hundra inför säsongen?
– Ja då, det är bra nu och axeln är helt frisk. Väldigt skönt att slippa tänka på den.

Vad har du för målsättning inför säsongen?
– Jag vill visa mer av vem jag är och vad jag kan. Kliva fram lite mer det här året.

Hur ser du på nuvarande truppsammansättning?
– Ett jättebra lag och två nya spelare, Victor och Piotr, än så länge. Så det ska bli jättekul att se hur allt utvecklas och det är väldigt bra killar i truppen i övrigt.

Slutligen, årets första träningsmatch väntar mot Västerås SK på lördag. Tankar kring det?
– Det ska bli väldigt roligt och dessutom kul att få spela matchen på Tele2 Arena. Jag kommer knappt ihåg senast jag spelade match så det är jätteskönt att få komma igång med den biten igen, det ser jag verkligen fram emot.

22 januari, lördag 13:00Tele2 Arena

DjurgårdenVästerås SK
3-0 (1-0)

  • MålskyttarAlbion Ademi 35'Emmanuel Banda 77'Kalle Holmberg 82'
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat