Företag

”Väldigt kul att komma igång”

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 jan 2022

Nyförvärvade ytterbacken Piotr Johansson stortrivdes med att få rulla igång försäsongen på Tele2 Arena.

Piotr Johansson har en påtagligt hög energinivå, både på och utanför planen. Inte helt otippat tog han sig an sin och lagets första träning för året med karaktäristisk entusiasm där han löpte intensivt och tog för sig ordentligt på planen.
– Det kändes väldigt kul att komma igång. Det har varit några hektiska veckor med flytten till Stockholm, men nu är den biten klar och jag har verkligen längtat efter att få komma hit, börja träna och träffa laget, förklarar Piotr som var nöjd med nivån.
– Jag tycker att det var bra tempo för att vara första träningen. Men ändå en lättare start och nu är det bara att bygga vidare härifrån.

Det verkar som att du kom väl förberedd rent fysiskt?
– Man vill ju inte komma hit i någon brunkarstatus. Min spelstil bygger mycket på min fysik och snabbhet, att ha hög intensitet, löpa mycket och fylla på från min ytterbacksposition. Så jag måste ta hand om min kropp och känner mig i bra form. Sedan är det ju en sak att vara hemma och träna i gymmet och en annan att komma ut här på Tele2 och dra igång fotbollen. Det är ju en helt annan träning och det är skönt att få börja använda fötterna igen och få tillbaka fotbollskänslan.

Tycker du att du har fått ett bra välkomnade?
– Absolut, det verkar vara ett jätteskönt lag. Jag känner ju några sedan innan också så det har inte varit några som helst problem, jag trivs fantastiskt bra.

Redan nästa lördag är det dags för årets första träningsmatch när Västerås gästar Tele2 Arena. Hur ser du på det?
– Det går snabbt men det blir kul. Nu körde vi igång idag, har en träning under fredagen och sedan lite ledigt i helgen. Men på måndag drar det verkligen igång på riktigt så det gäller att ta hand om kropparna ordentligt. Det är ju nu när man startar upp som man riskerar att dra på sig mest skit innan man kommer in i det.
– Men det ska bli väldigt skoj att få dra på sig Djurgårdströjan och köra första matchen. Nu har vi check på första träningen, därefter check på första träningsveckan och sedan blir det match nästa lördag. Det ska bli otroligt kul, summerar Piotr.

22 januari, lördag 13:00Tele2 Arena

DjurgårdenVästerås SK
3-0 (1-0)

  • MålskyttarAlbion Ademi 35'Emmanuel Banda 77'Kalle Holmberg 82'
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat