Företag

Elias Andersson på plats i DIF igen

  • Herrar
  • A-lag
  • 14 jan 2022

Efter en övertygande höstsäsong under utlåningen till Mjällby är nu den 25-årige mittältaren tillbaka i träning med Djurgården och grymt taggad inför kommande säsongen.

I torsdags kickade säsongen 2022 igång med årets första träning där de två nyförvärven Victor Edvardsen och Piotr Johansson fanns på plats samt även ett antal spelare som nu återvänt efter utlåning.

Elias Andersson tillhör den skaran. Han etablerade sig omgående på mittfältet i Mjällby under hösten och spelade 18 allsvenska matcher totalt under låneperioden. Med tanke på det positiva reaktionerna på hans insatser i MAIF finns goda förutsättningar för Elias att ”göra en Finndell” i år, det vill säga komma tillbaka från lån med mängder av matchrutin och positiva erfarenheter för att skruva upp konkurrensen om startplatserna.

Just nu befinner sig dock tävlingsstarten i Svenska Cupen över en månad bort och därmed ligger Elias fokus på glädjen i att vara hemma i DIF igen.
– Jätteroligt att vara tillbaka och jag är väldigt förväntansfull och taggad på den kommande säsongen, berättar Elias efter första passet med laget.

Vad tycker du att du fått med dig från tiden i Mjällby?
– Jag har först och främst fått tillbaka självförtroendet. Sedan har jag fått 90 minuter i benen nästan hela hösten och det hjälper såklart inför försäsongen som kommer. Så det känns väldigt positivt.

Mjällby lyfte onekligen rejält när du kom dit…
– Det var ju ett tränarbyte och jag kom in tillsammans med två andra spelare, en forward och en mittback. Det kändes nästan direkt att vi fick igång vårt spel och att vi kom till farliga lägen i så gott som varje match, vilket motstånd vi än mötte. Det var väl det som de hade lite problem med under våren. Så jag är jätteglad över hösten jag fick i Mjällby.

Men nú är det ju DIF som gäller, hur ser du på säsongen som väntar?

– Jag är jättetaggad och kommer att köra på som fan på försäsongen för att verkligen visa vad jag går för. Sedan hoppas jag att jag får spela så mycket som möjligt. Det jag själv kan påverka ska jag göra till hundra procent och sedan är det upp till Kim & Tolle att avgöra resten.

Det blir ju ett tight VM-år med ett kompakt spelschema inklusive Conference League som väntar, kan det vara bäddat för en del rotation?
– Om det är mycket matcher så kommer spelare att bli slitna och då är det bra att vi har en bred trupp när det drar igång.

Hur ser du på sammansättningen i truppen?
– Det ser jättebra ut. Nu har Victor (Edvardsen) kommit in som jag känner lite sedan tidigare. Sedan är alla grabbarna i laget jättesköna och proffsiga på alla sätt så jag tror att det här kan bli ett jättebra år.

Sedan smäller det igång redan nästa helg med första träningsmatchen mot Västerås SK. Tankar kring det?
– Det är skönt. Det är ju matcherna man vill åt, det är ju det roligaste. Så det är kul att det drar igång så pass snabbt. Sedan kommer kanske inte allt att sitta då men det förväntar sig nog ingen heller. Vi har några nya spelare och jag tror att det kommer att bli en bra match. Vi går ut och kör på så får vi se, avrundar Elias.

22 januari, lördag 13:00Tele2 Arena

DjurgårdenVästerås SK
3-0 (1-0)

  • MålskyttarAlbion Ademi 35'Emmanuel Banda 77'Kalle Holmberg 82'
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat