Företag

Axel Wallenborg på lån till IFK Haninge

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 apr 2022

Det blir spel i division 1 för Djurgårdens ytterback som återvänder till Haninge under säsongen 2022. Denna gång med dubbel speltillhörighet som gör att han även finns tillgänglig för Djurgården.

Det inledande halvåret i DIF blev spolierat efter en axelskada men under hösten 2021 var Axel Wallenborg tillbaka i spel och gick då på lån till IFK Haninge. Inför årets säsong har Axel åter varit i träning med DIF men under transferfönstrets gång har konkurrensen slipats till ytterligare och för att få rejält med speltid återvänder nu Axel på en ny lånesejour i IFK Haninge.
– Det blev klart nu i dagarna, så det är väldigt skönt att allt är på plats. Jag har tränat med Haninge i drygt tre veckor och det känns bra att avtalet är klart, berättar Axel, som kan mijön väl sedan tidigare.
– Jag var ju där förra året och nu har de gjort om rätt mycket. Det är många nya spelare och en starkare trupp i år. Så det finns ambitioner att nå högre i år än vad vi kom förra säsongen.

Säsongsstart sker mot Karlstad, med DIF-kompisen Mattias Mitku i laget, och Axel känner att han kommer att synka bra med den fotboll som Haninge spelar.
– Jag känner ju de flesta sedan innan och nu kommer jag också in från starten av säsongen. Vi kan jobba igenom grunderna med alla och spelidén kan jag sedan förra året. Det är också ett spel som nyttjar mina egenskaper väldigt bra som ytterback och som gör att jag blir väldigt involverad i offensiven.

För sportchef Bosse Anderssons del är han nöjd med samarbetsavtalet med IFK Haninge där Axel kan få utvecklas i seniormiljö med mycket speltid, samtidigt som det finns möjligheter att använda honom i Djurgården under träning och matcher.
– Axel kommer att spela med IFK Haninge och vi har inlett ett föreningsutvecklande samarbete med dem på samma sätt som vi gjort med Täby FK. Det innebär att Axel får dubbel speltillhörighet och kan spela med både Djurgården och Haninge så att vi kan justera behovet under året. Avtalet gör att vi kan plocka tillbaka spelare eller fylla på med fler spelare under året, så länge det inte är spelare från utlandet eller födda tidigare än 2000. Det är en bra möjlighet och ett användbart verktyg för oss och våra spelare i den åldern som därmed kan få spela seniorfotboll frekvent, förklarar Bosse som gjorde ett noggrant val tillsammans med Axel för att det skulle bli rätt miljö.
– Axel hade en del andra alternativ som gjorde att det drog ut lite på tiden, men han har nu anslutit till Haninge som han känner till väl eftersom han spelat där tidigare. Det blir en bra miljö för honom att fortsätta att utvecklas i där han kan få mycket speltid, summerar Bosse.


Senaste nyheter

Relaterat