Företag

U19-talanger tränar med A-laget

  • Ungdom
  • U19
  • Herrar
  • A-lag
  • 9 sep 2019

Linus Tagesson och Mattias Mitku tar nya kliv framåt på Kaknäs.

Efter att Alexander Abrahamsson och Oscar Pettersson tog steget upp i A-laget under året kommer det nu fler talanger som gärna knackar på dörren till A-laget. Under veckan som gått har två lovande U19-spelare, Mattias Mitku och Linus Tagesson, varit med och tränat med herrlaget på Kaknäs. Ett utmärkt sätt för att visa upp sig, utvecklas och samla på sig nyttiga erfarenheter och både Mattias och Linus är nöjda med träningsveckan.
– Det känns superbra och jag tycker att det har gått bra före oss båda två, konstaterar Linus (LT).
– Jättekul att få vara här och träna med A-laget och det har som sagt varit bra träningar för oss båda, tillägger Mattias (MM).

Hur är de här träningarna jämfört med de ni har med U19?
LT: – Det är fysiskt med mycket hårda närkamper. Sedan är tempot så klart mycket högre och det är ju bra för utvecklingen. Allt måste gå snabbt, behandla bollen och spela den vidare fort. Annars har du en spelare direkt i press.
MM: – Tempot är snabbare, det är mycket dueller och man har inte lika mycket tid med bollen. Man måste alltid tänka på vad man ska göra innan man får bollen.

Har det varit lärorikt?
LT: – Verkligen. Man är omgiven av jätteduktiga fotbollsspelare som ger hjälp och feedback under hela träningen. Så det är väldigt utvecklande.

Vilken typ av råd får ni under träningspassen?
MM: – För mig som spelar ytter kan de till exempel ge råd om hur man värderar. Om man ska utmana eller väggspela och hur man tar sig an olika situationer.
LT: – För min del har det bland annat handlat om att trycka till passningar och att tänka på vilken fot man passar till för att underlätta för mottagaren att ta med sig bollen beroende på var man är på planen.

Vad betyder det för er att spelare som Alexander Abrahamsson och Oscar Pettersson tagit klivet upp från ungdomsverksamheten upp i A-laget och att Oliver Granberg tränar med dem kontinuerligt?
LT: – Det är kul att de är här och roligt att se att Oscar tagit kliv och debuterat i Allsvenskan. Det skickar bra signaler till U19 och alla ungdomsspelare i Djurgården.

Ni gör även en fin säsong med DIF U19 där ni är mitt inne i slutspelsserien just nu…
MM: – Vi var obesegrade fram tills förra helgen då vi åkte på vår första förlust mot BP. Men generellt så har det gått jättebra för oss och vi är nöjda med prestationerna i de andra matcherna. Nu är det sex matcher kvar så det är bara att fokusera och ta match för match så kommer det att gå bra.
LT: – Det har gått lite upp och ner. Vi har spelat väldigt bra i vissa matcher men mindre bra som nu i helgen mot BP. Men ser man till matchen mot Malmö FF innan dess så gör vi det jättebra och leder med 2-0 och sedan kvitterar de tyvärr till 2-2 i slutminuterna.
MM: – Men nu väntar IFK Göteborg hemma på Hjorthagen och där är vi obesegrade så jag hoppas att det går bra då.
LT: – Jag ser fram emot den matchen det är första gången för min del som jag spelar mot IFK Göteborg. Så jag är taggad inför lördagen, avslutar Linus som får avsluta med att beskriva Mattias som i sin tur beskriver Linus.

Linus om Mattias: 

– ”Matte” är en väldigt teknisk spelare som ofta gör sin gubbe. Bra på tempoväxlingar, bra på avslut och man kan spela på honom i nästan alla situationer och han löser det.

Mattias om Linus:

– Linus är en väldigt skicklig spelare. Stark i defensiven där han i princip vinner alla dueller och en-mot-en-situationer. Även duktig offensivt och när jag har bollen så fyller han på hela tiden och ger alternativ.

Kom gärna förbi och se DIF mot IFK Göteborg i U19-serien, idag lördag kl. 15.00 på Hjorthagen.

Senaste nyheter

Relaterat