Företag

Aslak är tillbaka

  • Herrar
  • 28 feb 2019

Djurgårdens speediga högerback är redo för match mot Elfsborg och hoppas kunna bidra ännu mer i offensiven.

Det fanns gott om spelare på plats under onsdagens träning efter en period av skador och skavanker i truppen. En av många som var tillbaka i full träning var Aslak Witry som öste på med sedvanliga, vindsnabba maxlöpningar på sin högerkant.
– Det kändes väldigt bra att träna idag och det var inga problem med kroppen, berättar Aslak som eventuellt kunde ha medverkat i lördagens cupmatch mot Hässleholm men sparades. 
– Jag fick en överbelastning framsida lår som medicinska teamet har jobbat med och som nu är borta. Jag kunde kanske ha spelat redan mot Hässleholm men vi ville vara på den säkra sidan.

Nu riktas fokus istället mot söndagens cupmatch då Djurgården behöver minst en poäng mot Elfsborg för att ta sig till kvartsfinal i Svenska Cupen.
– Det ska bli riktigt kul. Den defensiva biten kan bli en avgörande faktor för oss och så ska vi ha en fortsatt stark offensiv. Får vi mycket rörelse runt bollföraren så kommer det att bli bra anfallsfotboll för vår del.

En blårandig offensiv som förhoppningsvis även Aslak är inblandad i.
– Det blir bättre och bättre ju mer jag lär känna mina medspelare. Så det finns ännu mer att hämta i mitt offensiva spel, säger Aslak som gjorde mål senast på Tele2 Arena och gärna upprepar det scenariot.
– Det var gott att få sätta dit den och jag gör gärna om det mot Elfsborg, avslutar han.

3 mars, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenIF Elfsborg
3-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat