Företag

Buya Turay känner sig redo för match

  • Herrar
  • 27 feb 2019

DIF-anfallaren såg pigg ut på onsdagens träning och hann med ett antal distinkta avslut under passet.

Stadshagen i vår/vinter-sol är klassisk, blårandig försäsongsmiljö och förutom den trivsamma inramningen fanns det även andra saker att glädja sig åt under onsdagens träningspass. Som att få se Buya Turay tillbaka i full träning där den 24-årige anfallaren hann med ett antal spektakulära avslut under avslutsövningarna.

Ett gott tecken inför söndagens cupmatch mot Elfsborg och Buya själv anser sig vara hundra procent återställd efter lårkakan han åkte på.
– Jag känner mig helt frisk i låret, så nu jobbar jag på för att få upp styrkan och snabbheten igen. Jag har tappat några veckor på grund av skadan och nu måste fysiken upp på topp, säger Buya som trampade igång uppbyggnaden med 90 minuter U21-match mot AFC i söndags.

Skadan drog han på sig under match mot Lilleström på Tele2 Arena där lårproblematiken blev kännbar efter matchen.
– Jag åkte på en smäll i den matchen men det var först efteråt som jag verkligen kände av det. Men nu är jag som sagt återställd och det kändes bra att få träna och sätta lite bollar i nät idag.

Förhoppningsvis får vi se bollar i motståndarlagets nät även mot Elfsborg och Buya är optimistisk inför den avgörande matchen om kvartsfinalplatsen i Svenska Cupen.
– Vi känner att vi är i ett bra läge för att möta dem. Jag tror på vårt lag och det märks att alla jobbar stenhårt för varandra så att vi blir starkare som lag. Det känns som att de inte kan stoppa oss just nu, säger Buya som själv känner sig redo för 90 minuter på söndag.
– Det är ju tränarna som bestämmer hur det blir med det. Men oavsett vad de beslutar så känner jag för egen del att jag är fysiskt redo för att spela och kommer i så fall att jobba stenhårt för att göra mål.

3 mars, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenIF Elfsborg
3-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat