Företag

Inför Djurgården - Elfsborg

  • Herrar
  • 1 mars 2019

Rafflande hemmamatch om kvartsfinalplatsen i cupen väntar på söndag.

Djurgården - Elfsborg
Söndag 3 mars 15.00, Tele2 Arena

Visas på C More - klicka här för att komma till sändningen

Truppstatus

Inaktuella/frågetecken inför match:
Erik Berg - skada, rehab
Nicklas Bärkroth - känning, vilas
Buya Turay - ej spelklar rent administrativt, läs mer här

Spaningar 

– Utmärkta förutsättningar för avancemang där kryss räcker men där seger ändå är av största vikt för att bli förstaseedad som en av fyra bästa gruppettor. Går det vägen väntar hemmamatch i kvartsfinalen.

– Den långa skadelistan har minskat drastiskt och valmöjligheterna ökar för Kim & Tolle.

– Astrit Ajadrevic förväntas bli pappa i helgen med tvilliingar på ingång. Kommer det att krocka med matchen?

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf om matchen
– Det gäller helt enkelt att göra en bra insats och försöka vinna matchen. Gör vi inte det får vi kriga på för ett kryss, att ta oss vidare i gruppen är ju ändå målet. Sedan ska vi försöka spela en bra och energifylld fotboll också med starka individuella insatser och en bra lagprestation, säger Tolle som inte lägger alltför stor vikt vid kryssmöjligheten.
– Det är klart att den tanken finns med. Det är ändå en tävling och hamnar vi i ett läge i slutet av matchen med ett visst resultat kan det ju spela in. Men det är ingenting som vi har med oss när vi går ut till match.

I fokus inför matchen, enligt Tolle:
– Vi har haft ett stabilt och bra försvarsspel under de första två matcherna i cupen och nu får vi möte ett lag som är skickligare och lite mer varierat. Det blir ett test för oss att vi går på rätt signaler så det blir en viktig del om vi ska få saker att sitta ihop.

Om Elfsborg

– Startade cupen starkt med 5-1 mot Hässleholm men fick med nöd och näppe med sig en poäng mot IK Frej genom mål på övertid.

– Har värvat i stadig takt inför året där Pawel Cibicki, Denniz Hümmet och nu senast Simon Strand är några namn som sticker ut.

– Tränas av Jimmy Thelin som tar nya tag efter ett tungt fjolår då laget slutade på tolfteplats i Allsvenskan.

Tolle om Elfsborg:
– De har fyllt på med väldigt mycket offensiv kvalitet i laget med många individuellt skickliga spelare. Ett lag som spelar varierat och har mycket kapacitet framåt. Men vi ska tvinga dem att försvara också och det är ju nästa fokuspunkt; att vi är väldigt skickliga i vår beslutsfattning. Vi vill se både snabba omställningar och långa anfall så att vi tvingar Elfsborg att försvara i längre perioder, vilket de inte lika förtjusta i som de är i att spela anfallsspel, summerar Tolle.

3 mars, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenIF Elfsborg
3-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat