Företag

Djurgårdshjärtat - en ny kraft som stärker föreningen 

  • Herrar
  • A-lag
  • Föreningen
  • 24 maj 2019

Nu har Djurgårdshjärtat lanserats. En insamlingsstiftelse som verkar för att stärka Djurgården ekonomiskt där bidragsgivarna skänker en summa vid varje vinst som är öronmärkt direkt till den sportsliga verksamheten.

Initiativtagare till projektet är Erik Thorell som startat upp det på helt ideell basis tillsammans med ett antal andra blårandiga eldsjälar som också plöjt ner en enorm mängd obetalda timmar för att komma igång. Idéen fick Erik när han funderade på hur han kunde hjälpa föreningen i sitt hjärta att bli ännu mer framgångsrik.
– Tanken dök upp för länge sedan hos mig och därefter togs den vidare när vi satt några djurgårdare och bollade idéer och funderade på vad vi kunde bidra med till Djurgården. Vi började utforma idén och pratade om att vi skulle bidra med en summa för DIF efter varje vinst, när man var som gladast, och hittade ett belopp som vi tyckte var lagom för många. Vi utgick från 1 krona för varje år som föreningen funnits så då blir det 128 kronor i år, 129 kronor nästa år och så vidare. Dessutom dras även dubbla summan vid derbyvinster eftersom vi tycker att de matcherna är ännu viktigare, säger Erik som poängterar att stiftelsen enbart ser till att samla in medel, i övrigt är det upp till Djurgården att använda dem.
– Pengarna är öronmärkta så till vida att det ska gå direkt till den sportsliga satsningen för A-laget. Det finns inga riktlinjer i övrigt eftersom vi tror att Djurgårdens sportsliga ledning och styrelse fattar de sportsliga strategiska besluten bättre än vad vi gör.

Förhoppningen är att under tid kunna uppnå en stor volym som gör att summan som tillfaller DIF kommer att göra skillnad.
– Blir vi en stor mängd så kan vi verkligen hjälpa till att göra oss bättre på planen. Kombinationen av god ekonomi och starka sportsliga resultat är solklar över tid. Kan man investera mycket i sin spelartrupp så vinner man oftast mer, förklarar Erik som är glad över den flygande start Djurgårdshjärtat har fått..
– Vårt första mål är att bli 2000 givare och vi hoppas på att nå dit efter säsongen 2021. Men vi kanske får revidera målet för det har börjat väldigt bra. Vi lanserade för ungefär två veckor sedan och redan första dagen gick över 100 personer in och registrerade sig som givare. Sedan dess har det löpt på och vi har redan passerat över 200 givare. Så fortsätter vi i den här takten kommer vi att slå vår målsättning med hästlängder.

På sikt hoppas Erik också att kunna vidga projektet och koppla in både damfotbollen och hockeyn.
– Vi som har startat stiftelsen har framför allt gått på herrmatcherna men vi bryr oss ju om hela Djurgården. Vi vill starta upp för damerna också så om det här flyger och tas emot väl av alla djurgårdare där ute kommer vi att starta upp insamling till damerna. På sikt kan självklart även hockeyn vara intressant så för att gå iland med det söker vi fler eldsjälar som kan hjälpa oss med detta, summerar Erik.

Vill du vara med och bli givare registrerar du dig via djurgardshjartat.se där du även kan kontakta stiftelsen för ideellt jobb om du vill vara med och bidra ytterligare.

Senaste nyheter

Relaterat