Företag

Nya miljoner från Djurgårdshjärtat

  • Föreningen
  • 10 feb 2024

DIF Fotboll fick ta emot en rejäl check på 2 607 065 kronor för året 2023 i samband med lördagens match mot Viking.

Insamlingsstiftelsen Djurgårdshjärtat drog igång 2019 och har haft en stadig och progressiv leverans av insamlade pengar som går rakt in i Djurgården Fotbolls sportsliga verksamhet på herrsidan. Säsongen 2023 var ännu ett starkt år för Djurgårdshjärtat med en check på hela 2 607 065 kr, som traditionsenligt överlämnades till DIF Fotbolls vd Henrik Berggren.

Ett generöst och uppskattat tillskott i föreningens sportsliga kassa som gör stor nytta och Erik Thorell, en av initiativtagarna bakom Djurgårdshjärtat, var glad och stolt över att få vara med och stötta laget i hans hjärta.
– Det känns fantastiskt kul att få bidra. Det här var femte säsongen och alla givare i Djurgårdshjärtat har nu gett Djurgården 11,7 miljoner kronor, där det blev 2,6 miljoner förra året. Så det känns jättebra och vi hoppas på ännu mer under 2024, säger Erik som tillsammans med många andra givare överlämnade checken under ett arrangemang på Tele2 Arena innan matchen mot Viking FK.
– Det var väldigt kul att vi kunde samla många givare tillsammans och lämna över checken. Det här är ju någonting vi gör tillsammans och det var roligt att få lyssna på Bosse Andersson, Henke Berggren och Pelle Kotschack på scenen, där folk även fick ställa frågor efteråt. Hela tillställningen var väldigt uppskattad av de som var där.

Därmed trummar Djurgårdshjärtat vidare in på nästa säsong med förhoppningar om att kunna överlämna nya miljoncheckar även nästa år.
– Vi fortsätter ju med konceptet som vi har och målsättningen är att komma upp till 2000 givare igen. Det hoppas jag att vi kan uppnå om vi når ut ännu mer och får fler att uppmärksamma  Djurgårdshjärtat. Sedan har vi såklart respekt för konjunktur och tuffa tider, men vi ser på det här arbetet långsiktigt och jobbar vidare mot 2000 givare, säger Erik som avslutar med en eloge samt en påminnelse.
– Vi är otroligt tacksamma för alla fantastiska givare som vi har och hoppas att alla vill fortsätta att vara med. Samt gärna dubbelkolla att de kort som de regisserat är aktiva. Om så inte är fallet kan man gå in på vår hemsida och registrera sina kort.

 

OM DJURGÅRDSHJÄRTAT

Modellen är lika enkel som genial: Varje givare som registrerar sig skänker en summa pengar för varje vinst Djurgårdens herrlag tar i Allsvenskan. Summan dubbleras vid derbyvinst. Summan är en krona per år Djurgårdens IF funnits, vilket under 2023 inneburit 132 kronor per seger. Efter varje säsong överlämnas sedan en check till Djurgården.

Läs mer och gå med i Djurgårdshjärtat här.

Senaste nyheter

Relaterat