Företag

Djurgårdshjärtat ger 1 250 956 kr till DIF

  • Föreningen
  • 29 dec 2020

Supporterinitiativet Djurgårdshjärtat levererar ännu ett stort och glädjande tillskott till herrarnas sportsliga verksamhet.

Strax innan julafton kom en skön julklapp till Djurgårdens A-lag när insamlingsstiftelsen Djurgårdshjärtat lämnade över en check på 1 250 956 kronor till vd Henrik Berggren och sportchef Bosse Andersson. Pengar som är öronmärkta för den sportsliga satsningen på herrarnas A-lag och som kommer att komma väl till pass under 2021.
– Det är helt fantastiskt. Jag har tackat många gånger det här året till alla våra medlemmar och supportrar i vår fina förening som har stöttat oss och tackar återigen. Det här är jättemycket pengar för oss och det motsvarar i jämförelse en större samarbetspartner. Så det här är pengar som gör skillnad på riktigt, säger Henrik Berggren som gläds över det stora engagemanget.
– Pengarna är ju specialdestinerade för att stärka herrtruppen och det är vi i full gång med att göra. Vi har ju kontrakterat ett gäng spelare nu och det kommer säkert att komma en och annan spelare till de närmsta veckorna. Så den här typen av engagemang som kommer från supporterkrafter betyder extra mycket för oss, det värmer lite extra.

Om Djurgårdshjärtat

Djurgårdshjärtat är en insamlingsstiftelse skapad av supportrar med målet att starkt bidra till den sportsliga verksamheten för Djurgårdens herrlag i fotboll. Erik Thorell, som stiftade Djurgårdshjärtat tillsammans med Peter Gönczi, berättar mer om verksamheten:
– Vi har totalt gett DIF en bra bit över 2 miljoner kronor och i år blev det 1 250 956 kr. Det är helt fantastiskt att så många Djurgårdare hjälpt till att samla in den här summan. Det är otroligt fint att se den generositeten, inte bara när det gäller Djurgårdshjärtat utan även alla som efterskänkt säsongskort, köpt souvenirer samt stödbiljetter och gör sitt bästa för Djurgården, säger Erik som trots nuvarande tuffa tider ändå vill blicka framåt.
– Just nu har vi drygt 700 aktiva givare men vårt långsiktiga mål är 2000 givare, även om rådande premisser gör att det kan blir svårt att nå dit under 2021. Men vi känner redan nu att projekt är riktigt bra och ju fler som går med desto större skillnad kan vi göra där vi kommer fortsätta med en mängd aktiviteter för att bli ännu fler.

Pengar kommer in från givarna i samband med varje DIF-seger och går sedan rakt vidare för användning i Djurgårdens herrlag.
– Pengarna är öronmärkta så till vida att det ska gå direkt till den sportsliga satsningen för A-laget. Det finns inga riktlinjer i övrigt eftersom vi tror att Djurgårdens sportsliga ledning och styrelse fattar de sportsliga strategiska besluten bättre än vad vi gör. Förhoppningen är att under tid kunna uppnå en så stor volym som gör att summan som tillfaller DIF kommer att göra ännu större skillnad. 
– Blir vi riktigt många kan vi verkligen hjälpa till att göra Djurgården bättre på planen. Korrelationen mellan god ekonomi och starka sportsliga resultat är solklar över tid. Kan man investera mycket i sin spelartrupp så vinner man oftast mer, summerar Erik.

Läs mer och gå med här: djurgardshjartat.se

Senaste nyheter

Relaterat